Bezárás

High-tech multimédia – modern módszerek az agrároktatásban

Írta: Kohout Zoltán - 2022 november 29.

Szemelvények a modernizált agrároktatásból című, kiterjesztett valóság elemeket is tartalmazó, high-tech multimédiával támogatott kiadványt jelentetett meg a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Szövetsége (MEGFOSZ) is aktívan részt vett az agrárgépészettel foglalkozó témakörök kidolgozásában.

A könyv ünnepélyes megjelenése
Umenhoffer Péter a MEGFOSZ marketing bizottságának vezetője és Viczián Ágnes projekt felelős

Agrárgazdaság 15 témakörben

A kiadvány 15 témakörben, témakörönként 2-2 témával mutat be érdekes, figyelem felkeltő szemelvényeket az agrárgazdaság rendkívül széles palettájából – mondta el a bemutatón Bozzay Péter a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette, hogy az egyes témák megértését két- és háromdimenziós animált és narrált holografikus jellegű animációk támogatják. Ezek segítenek valósághűen láttatni az ismeretanyagot. Ezen tartalmak megjelenítésére egy fejlett, összetett tartalomszolgáltató környezet áll rendelkezésre, amelynek felhasználói oldala egy univerzális mobil applikáció.

„Ebben a jövőbe mutató megoldásban az olvasás tradicionális értéke találkozik a legmodernebb vizuális technika szemléltető erejével. Kiadványunk elsősorban a középfokú agrároktatásban részvevők számára készült, egy új ismeretátadási, ismeret fogadási lehetőséget biztosítva azoknak, akik többre vágynak a hagyományos könyvek nyújtotta, megszokott olvasási élménynél. De ajánljuk az agrárium iránt érdeklődő kicsiknek és nagyoknak egyaránt” – mondta Putz Csaba ügyvezető helyettes.

A könyv egyszerre kézzel fogható kiadvány és applikáción keresztül lejátszható multimédiás tartalom is. Lényegre törő, könnyen érthető szövegek, látványos megjelenés, mobilos kiegészítések. Ezek a tartalmak egymást erősítve segítik a megértést és a tudás mélyítését.

A könyv használata lehetséges például órai csoportmunkák keretében

Az applikáció korlátlanul telepíthető iskolai eszközre vagy eszközökre. Adatvédelmi és kényelmi okokból elegendő egy iskolai címmel regisztrálni, majd ezzel az egy címmel és jelszóval az összes készüléken be lehet jelentkezni.

Könyv
A multimédiával támogatott agrárkiadvány az oktatásban résztvevők számára

A MEGFOSZ négy fejezet megírására lett felkérve:

  • Mezőgazdasági erőgépek: kombájn
  • Precíziós mezőgazdasági erőgépek felépítése
  • Az agrárgépek járószerkezetei
  • Traktor működése

A kiadvány fenti négy fejezetén szerzőként Umenhoffer Péter a MEGFOSZ marketing bizottságának vezetője minden szakmai tudásával és Viczián Ágnes projekt felelős a videók és tartalmi koncepciók kidolgozásával kiegészítve több hónapon át dolgozott.

A MEGFOSZ bízik abban, hogy a kiadvány az első állomás és még több ehhez hasonló készülhet majd a jövőben, akár részletesebb, tematikusabb felépítésében is. A szervezet köszönetet mondott a Herman Ottó Intézetnek és az Agrárminisztériumnak (mint támogatónak) a lehetőségért és a felkérésért, valamint a Multilearn Kft.-nek a kiadvány nyomdai és animációs kivitelezéséért.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., MEGFOSZ