fbpx

Sok nehézséget kell megoldania egy állatorvosnak!

Írta: Barna Ferenc - 2023 szeptember 06.

Számos kihívásra kell megoldást találniuk hazánk állategészségügyi szakembereinek, és a betegségek mellett az állatvédelem is az állatorvosi hivatás fontos része- jelentette ki dr. Nobilis Márton az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára az Állatorvostudományi Egyetem tanévmegnyitóján, Budapesten.

Állatorvos
Állatorvosok nélkül nem lenne élelmiszerbiztonság sem (fotó: Pixabay)

Nem csak munka, hanem hivatás

Az államtitkár kiemelte, az egyetem a kiváló oktatásáról és az állatok iránti elkötelezettségéről híres és ennek is köszönhetően a világ legjobb egyetemei közé tartozik. Az intézmény több mint másfél évszázada segíti a hallgatókat abban, hogy a legjobb szakemberekké váljanak az állatorvosi tudomány területén. Mindehhez segítséget ad, hogy az egyetem nem csak tudományos ismereteket nyújt, hanem közösséget is épít- tette hozzá.

Dr. Nobilis Márton megjegyezte, az állatorvosi foglalkozás nem csak munka, hanem hivatás. Az állatok egészségének és jólétének megőrzése és javítása iránti elkötelezettség olyan értékekkel jár, mint a szakmai hozzáértés és az állatok iránti tisztelet.

Ez mellett számtalan, hálátlan adminisztrációs feladat is terheli az állategészségügyi szakembereket.

Kiemelt terület az élelmiszerbiztonság is

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy az állatorvosok nélkül nem lenne élelmiszerbiztonság sem. Fontos szerep jut az állatorvosoknak napjaink nehéz időszakában is, több állatbetegséggel kell ugyanis nap, mint nap megküzdeni.

Az állatok és a gazdáik számítanak rátok, hogy a legjobb szakemberek legyetek”- zárta sorait a minisztériumot képviselő szakember.

Forrás: AM Sajtóiroda