fbpx
269237

Rakodógépek a mezőgazdaság szolgálatában

Írta: - 2023 július 12. -Hirdetés

Adapterek széles választéka, pótkocsivontató, hátsó elektromos és hidraulikus csatlakozók, hárompont felfüggesztés – az agrárium területén az univerzális rakodók sokoldalúan kihasználhatók.

Rakodó a mezőgazdaságban
A kompakt, többfunkciós rakodók az agrárium sok területén jól kihasználhatók

AVANT univerzális minirakodók

Az 1991-ben alapított finn AVANT TECNO OY a kompakt, többfunkciós minirakodók tervezésében és gyártásában világelsőnek számít. Termékei fejlett technológiájukkal és innovatív kialakításukkal tűnnek ki, és kiváló megbízhatóságukról híresek. Az AVANT termékpalettáján a mezőgazdasági, építőipari és ipari alkalmazások széles skálájára alkalmas mini rakodók széles választéka található.

Az AVANT derékcsuklós rakodók jelenlegi választéka 8 sorozat 16 modelljéből áll, a következő főbb jellemzőkkel:

  • 700-2600 kg közötti össztömeg,
  • 350-1900 kg közötti billenő teher,
  • 1400-3500 mm emelési magasság,
  • 10-30 km/h sebességtartomány,
  • 790-1490 mm szélességtartomány,
  • több mint 200 professzionális munkaadapter a különböző alkalmazásokhoz.

A robusztus és kompakt gépek alkalmasak szűk helyeken történő munkavégzésre

Az AVANT minirakodók néhány közös jellemzővel rendelkeznek, mint például az állandó hidrosztatikus összkerékhajtás, a kétdimenziós derékcsukló, az alacsony súlypontból adódó kiemelkedő stabilitás, a hidraulikusan oldható differenciálzár és annak köszönhetően a gumiabroncsok minimális kopása illetve a terhelésre, csúszásra érzékeny felületek védelme. Az AVANT univerzális minirakodók nagy teljesítményű motorral vannak felszerelve, amely bőséges nyomatékot biztosít a munkavégzéshez. Felépítésüket 50-50% súlyelosztásra tervezték, ami kivételes agilitással ruházza fel a munkagépeket. Az AVANT eszközhordozók rendkívül széleskörűen alkalmazhatók, például: mezőgazdaság, építőipar, kertépítés és még sok más területen. Az AVANT rakodókat úgy tervezték, hogy szűk helyeken is használhatóak legyenek és könnyen manőverezhetők az akadályok körül.

Akkumulátorral szerelt elektromos modellek

Az AVANT folyamatos fejlesztésének legújabb eredményei a 860i és a saját gyártású akkumulátorral szerelt elektromos modellek.

A legnagyobb AVANT 860i akár 30 km/órás sebességre is képes, és a 80 l/perc folyadékáramlást biztosító külső hidraulikarendszer sokféle munkaeszköz használatát teszi lehetővé.

Hosszú és költséges fejlesztési folyamat eredménye a saját fejlesztésű és gyártású, akár 27 kWh-s kapacitású akkumulátorral szerelt elektromos AVANT modellek. Az új AVANT akkumulátorokkal akár egyetlen töltéssel képesek egy egész munkanapon át dolgozni a rakodók. A világszerte egyedülálló hőkezelő rendszer optimális hőmérsékleten tartja az akkumulátort, így ugyanazt a teljesítményt biztosítja meleg és fagyos időben is, mindemellett a merülő technológia 100%-os biztonságot nyújt. Ezen felül az új cellafelépítésnek köszönhetően a gyorstöltővel mindössze 1,5 óra alatt feltölthető az akkumulátor.

Rakodó a mezőgazdaságban
A teleszkópos rakodók rendkívül népszerűek a mezőgazdasági vállalkozók körében

DIECI teleszkópos rakodók

Az olasz Dieci S.r.l. 1983 óta gyárt teleszkópos rakodókat. A magas műszaki tartalmáról, megbízhatóságáról és egyszerű kezelhetőségéről ismert munkagépek egy Modena melletti ultramodern gyártóüzemben készülnek.

A Dieci jelenleg 19 különböző modellt kínál kizárólag a mezőgazdaság számára, jelentős hangsúlyt fektetve gépeik folyamatos fejlesztésére. Teleszkópos rakodó modelljeik megbízhatóságuknak, funkcionalitásuknak és egyszerű használatuknak köszönhetően rendkívül népszerűek a mezőgazdasági vállalkozók körében. A folyamatos műszaki fejlesztések legfrissebb eredményei az Agri Max Power X2 modell, amely a világon az első olyan teleszkópos rakodó, amely a HVT-1 technológiát alkalmazza. A Power Split funkcióval a rakodó megfelel az ágazat optimalizált teljesítmény iránti igényének, lehetővé téve az akár 50 km/h haladási sebességet, ésszerű üzemanyagfogyasztás mellett.

A gépek képességeit tovább bővítik az olyan opcionális kiegészítők, mint a pótkocsivontató, a hátsó elektromos és hidraulikus csatlakozók, és a hárompont felfüggesztés.

Műszaki kérdésekben vagy ajánlattal kapcsolatban a VERBIS Kft. munkatársai országos lefedettséggel, az országban már 5 telephelyen várják az érdeklődőket, ahol az AVANT és DIECI munkagépek is megtekinthetők, kipróbálhatók.

Rakodó a mezőgazdaságban
A műszaki fejlesztések legfrissebb eredménye az Agri Max Power X2 modell

VERBIS KFt.

Az AVANT és DIECI márkák magyarországi képviselete és márkaszervize a Verbis Kft. (www.verbis.hu, Tel: 1/306-3770,1/306-3771, e-mail: [email protected]).