fbpx

A támogatás teljes egészében vagy részben visszavonható

Írta: Barna Ferenc - 2022 augusztus 23.

A támogató jogosult a szerződéstől elállni, az igényelt támogatást teljes egészében vagy részben visszavonni – módosult a „Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése” című, VP2-4.1.1.4-16 kódszámú pályázati felhívás dokumentációja a foglalkoztatotti bázislétszám fenntartásához kapcsolódó jogkövetkezmény tekintetében.

Juh
A „Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése” című pályázatot érinti a módosulás (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

Amennyiben a foglalkoztatottak bázislétszáma csökken, bukható a támogatás

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent, a „Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése” című, VP2-4.1.1.4-16 kódszámú felhívás dokumentációja.

A módosítás a foglalkoztatotti bázislétszám fenntartásához kapcsolódó jogkövetkezmény tekintetében eredményezett változást. Ennek értelmében: amennyiben a Kedvezményezett a foglalkoztatotti bázislétszámot a vállalt időszak alatt nem tartja fenn, a Támogató jogosult a Szerződéstől elállni, az igényelt financiális segítséget teljes egészében vagy részben visszavonni.

Fentieknek megfelelően módosult:

  • a pályázati felhívás Jogkövetkezmények című melléklete;
  • a felhíváshoz tartozó Támogatói Okirat.

A kormány pályázati portálján a felhívás módosulásáról megjelent közlemény elérhető, a módosult Támogatási Okirat minta a Kapcsolódó dokumentumok között megtalálható, a Jogkövetkezmények című 5. számú melléklet pedig a Segédletek címszónál tölthető le.

További pályázatokkal kapcsolatos cikkeinket elolvashatja portálunkon.

Forrás: Pályázati portál
Összeállította: Barna Ferenc