fbpx

Vessünk folyékony, oldott tápanyaggal!

Írta: - 2022 március 21. -Hirdetés

Ha képesek vagyunk folyékony tápanyagot tenni a mag mellé, akkor számos lehetőség közül választhatunk. Bármilyen terméket választunk is, foszfort és cinket nagy mennyiségben tartalmazzon, de a nitrogén és kis mennyiségben a kálium is hasznos lehet!

Vulcan Vital NP + Zn

A Vital NP + Zn koncentrátum – ahogy a nevében is benne van – nitrogén–foszforalapú oldat, mely jelentős mennyiségű cinket is tartalmaz. Fontos, hogy ne csak makroelemet tegyünk a mag mellé, hanem cinket is, mivel a sok foszfor gyakran idéz elő cinkhiányt. Az egyéb hatóanyagok (kén, réz, molibdén stb.) segítik a növény nitrogénfelvételét és -hasznosulását. A Vital NP + Zn koncentrátumból 30-60 liter/ha mennyiséget javasolt használni.

Vulcan Vital NPK+

A Vital NPK+ olyan koncentrátum, mely foszfortúlsúlyos, de nitrogént, káliumot és cinket is jelentős mennyiségben tartalmaz. Az oldott forma révén azonnal felvehető tápanyagok a növénynek, akár hideg vagy száraz marad az idő a vetést követően. A Vital NPK-ból nagyobb mennyiséget is használhatunk (50-100 liter/ha), csökkentve a komplex- vagy nitrogénműtrágya-használaton.

Vulcan Vital PK + ME A Vital PK + ME magas foszfor-kálium hatóanyag-tartalmú termék, melyet akár a vetésnél, akár önállóan, vagy a tápkultivátorba is használhatunk. A vetésnél elegendő kis-közepes mennyiséget kijuttatni (30-60 liter/ha), ami segíti a növény tápanyagfelvételét a korai növekedési szakaszban. A Vital PK + ME-hez keverhetünk nitrogénoldatot, amellyel magas cink-molibdén mikroelem-tartalmú folyékony NPK-t kapunk.

Szaktanácsadás: +36 70/905-5000
[email protected]
www.vulcanagro.hu

VulcanAgro
CÍMKÉK