fbpx

Sínpályán futó kapu a tehénistállóban, miért díjazták?

Írta: Kohout Zoltán - 2024 október 13.

A lakásépítészet évtizedek óta használ mozgó falakat a beltér szerkezetének markáns és ingyenes átalakíthatósága érdekében. Most már az istállókban is lehetséges a belső tér rugalmas, gyors, hatékony hozzáigazítása az aktuális csoportméretekhez.

A tehénistállókban a csoportméretek gyakori változása mindennapos jelenség. Az istállókban található kapuk általában állandóan rögzítettek, így nehezen vagy egyáltalán nem lehet őket áthelyezni. Ez gyakran kihasználatlan helyet eredményez az istállóban.

Illusztráció: Spinder/EuroTier

A Spinder Dairy Housing Concepts most megoldást kínál erre a problémára a Spinder Track formájában. Ez a sínpályán futó kapurendszer lehetővé teszi a hasznos istállóterület bármikori, a csoportmérethez való rugalmas igazítását. A rendszert úgy tervezték, hogy egyetlen személy is könnyen mozgathassa és a kívánt pozícióban rögzíthesse. Az integrált tolókapunak köszönhetően az állatok és a személyzet bármikor áthaladhatnak rajta. A rendszer új építésű istállókba és meglévő létesítményekbe egyaránt telepíthető, és az istálló specifikációihoz igazítható. Ennek köszönhetően alig zavarja a többi munkafolyamatot az istállóban, különösen a sín magassága miatt. A Spinder Track tehát lehetővé teszi a tér optimális kihasználását – ezüstéremmel ismerte el a nemrég megrendezett EuroTier expó szakmai zsűrije is.

Fodor – Kohout