fbpx

Állattenyésztés: május 5-én indul a nagyszabású rendezvény!

Írta: Kohout Zoltán - 2022 május 04.

Szakma és szórakozás, hasznos információk, tenyészállat-bemutatók és -versenyek, főzési és állat-show-k, szakmai konferencia, gazdaverseny-eredményhirdetés… Elsősorban a hazai állattenyésztési, állattartói szektor átfogó seregszemléje lesz, de a laikus állatszerető közönségnek is nívós programot ígér a 29. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok.

Hagyomány és színvonal

A hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok az utóbbi évtizedekben a magyar mezőgazdaság egyik kiemelt szakmai és közönségrendezvénye. A hagyományt az idei kiállítás folytatja annyiban, hogy nemcsak a bemutatók, kiállítók vagy a termékdíjpályázat résztvevői képviselik a magas szakmai színvonalat, de még a vásári kereskedések iparművészei is a legjobbjaiból kerülnek ki. Idén több mint 200 ipari és állatkiállító jelezte a részvételét.

Tükrözi a hazai szakmai munka nívóját

A hódmezővásárhelyi nagyrendezvényen mutatják be a magas presztízsértékű termékdíjpályázatok nyerteseit és pályamunkáit. Ezek a fejlesztések – mint nemrég a pályázatok fővédnöke és a termékdíj-pályázat bírálóbizottságának elnöke, Gyuricza Csaba (rektor, MATE) megfogalmazta – a hazai mezőgazdasági cégek innovációs készségére és képességére mutat rá. Az állattenyésztési napokhoz kötődő termékdíjversenyen tükröződő tudományos és innovációs potenciál ugyanis nemcsak egy-egy elszigetelt újításban, hanem rendszerben működő technológiaként érvényesül a gyakorlatban. Mindez a hazai agrárium a versenyképességét, a fenntarthatóság iránti törekvéseinket is erősíti.
(A termékdíjpályázat díjazottjai és termékei itt tekinthetők meg!)

Konferencia: KAP és tenyésztés

A rendkívül gazdag, sőt, nemcsak a szakmabelieket, hanem a laikus, állatszerető közönséget is vonzó vásárhelyi nagyrendezvény azért persze elsősorban a szektor szakembereit szolgálja. Ennek érdekében az expón, május 5-én kreditértékű szakmai konferenciát szerveznek, a KAP és az állattenyésztés szabályozási kérdéseiről.

Részletes program IDE KATTINTVA IS MEGTEKINTHETŐ!