fbpx

Éhezők támogatása és az egészséges táplálkozás

Írta: Barna Ferenc - 2020 október 14.

Harc az éhezésmentes világért – 75 éve alapult meg az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). Születésnapja, október 16. lett az ÉLELMEZÉSI VILÁGNAP, magyar kezdeményezésre.

 

A FAO Budapesten működő irodája egy eseménysorozattal készül:

 

Ingyenes Viber matricák

A tavalyi év sikere után idén újra gyümölcs és zöldség figurákkal üzenhetünk szeretteinknek a FAO és a Rakuten Viber ingyenes matricacsomagja jóvoltából. Tegnap óta limitált ideig érhetők el a World Food Day matricák, hogy beszéljenek helyettünk akkor is, amikor épp távol vagyunk egymástól.

 

 

World Food Day Talks

Október 14-én virtuális konferencián szakértőktől megtudhatjuk, hogyan építhetjük be a FAO három alapértékét a mindennapjainkba:

  1. Reziliencia – Dominique Burgeon, igazgató (FAO vészhelyzetek és reziliencia);
  2. Fenntarthatóság – Kristie Ebie, professzor-kutató (Washington Egyetem);
  3. Innováció – Alanna Koch, igazgatósági elnök (Global Institute for Food Security).

Az angol nyelvű beszélgetéshez csatlakozni a FAO szerverén történő regisztrálás után lehetséges.

 

ENSZ zászlókkal fellobogózott Erzsébet híd

Budapest látképének egyik meghatározó és központi eleme az Erzsébet híd. Az élelmezési világnap egy látványos mozzanataként ENSZ zászlók díszítik majd a hidat október 16-án.

Több mint 10 éve Budapest ad otthont két fontos FAO irodának – az ENSZ szervezet európai és közép-ázsiai regionális irodájának és a globális szolgáltató központjának.

 

FAO-Élelmiszerbank jubileumi adománykonvoj

Immáron 15 éve minden évben a FAO és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület az élelmezési világnapon indítja útjára az adománykonvojt. Az élelmiszeradományokkal megrakott kamionok áthaladnak Budapest belvárosán, érintve a fellobogózott Erzsébet hidat reggel negyed tíz körül. A több tonnányi rakományukat végül az Élelmiszerbank raktárában teszik le.

A két szervezet képviseletében Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató helyettese, Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke, továbbá Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára köszönti a kamionokat a Hősök terén.

Az Élelmezési Világnap témája, Neveljük, tápláljuk, óvjuk – közösen, a globális szolidaritásra és cselekvésre szólít fel.

Fotó: Barna Ferenc