fbpx

További segítségek az e-permetezési naplóhoz

Írta: Barna Ferenc - 2023 május 13.

Felhasználói visszajelzések alapján „Gyakran ismételt kérdések” gyűjteményt állított össze az e-permetezési naplóhoz Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A tematikus összefoglalóban többek között megtalálhatóak a belépéssel, a különféle technikai problémákkal, a hiánypótlással, az adatok feltöltésének megfelelő sorrendjével és a hatósági ellenőrzéssel kapcsolatos kérdés-válasz párok.

Mezőgazdasági munka a szántóföldi kultúrában
A Nébih segíti a rendszer használóit többfajta segédlettel (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

A rendszer használatát több fórum is segíti

A Nébih elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) rendszerébe integrálódott az elektronikus permetezési napló. Naprakész nyilvántartást kell vezetniük a 10 hektárnál nagyobb összterületen gazdálkodóknak a szántóföldi kultúrában végzett rovarölő szeres kezelésekről ettől az évtől.

A hivatal célja, hogy az összegyűjtött kérdésekkel-válaszokkal az e-permetezési naplóba rögzítője gyorsan megoldást találjon a felmerülő problémákra és a kötelezettségüknek eleget tudjanak tenni a mezőgazdaság érintett szereplői. A rendszer használatát a GYIK gyűjtemény mellett útmutató és oktató videó is segíti.

Az e-permetezési naplóval kapcsolatos további kérdéseket, melyek nem találhatók a Nébih felületén, az agrártermelők, az alkalmazás felhasználói az [email protected] e-mail címre megküldhetik.

A támogatások az alábbi linkeken érhetők el:

Forrás: Nébih