Új szervizműhelyt épít a mezőgazdasági gépeket forgalmazó cég

Írta: Barna Ferenc - 2022 július 31.

Új, 830 négyzetméteres szervizműhely épül az AXIÁL Kft. bajai, központi telephelyén, mely elsősorban a régió céges mobilszervizszerelőinek biztosítja a helyet. Az építmény elérte legmagasabb pontját, ez alkalomból – melyet bokrétaünnepnek is neveznek – 2022. július 12-én májusfát állított a cég, és szűkkörű ünnepség keretében megvendégelte az építőket.

Csoportkép, májusfa
Az épület elérte legmagasabb pontját (fotó: AXIÁL Kft.)

Az építkezés 2022 márciusában kezdődött és várhatóan 2022 őszére fejeződik be

Az új műhely 830 négyzetméteren fogadja a gépeket és összesen 12 db ipari kapu fogja biztosítani azok ki- és beállását. A nehéz javítási munkákat daru segíti majd, melynek munkatere a teljes, 45 méter hosszú és 18,5 méter széles munkaterületre kiterjed, és akár 5 tonnát is felemel 6 méter magasságig. Az épület teljes területe 1060 négyzetméter lesz a szociális résszel, kézianyagraktárral együtt – tudtuk meg Umenhoffer Ferenctől, az AXIÁL Kft. beruházási és üzemfenntartási igazgatójától.

Az ünnepségen Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője köszönte meg a beruházás létrejöttén dolgozók és a kivitelezők munkáját: „Régi álmunk volt, hogy itt Baján is legyen egy mobilos műhely, mely a Baja környéki gépek szervizelési és karbantartási feladatait látja el. Csáki-Felső Sándor ügyfélkapcsolati vezető csapata fogja birtokba venni az épületet október-november környékén, mellyel tovább nő a cég fedett szervizműhely kapacitása és kiteljesedik az ügyfelek kiszolgálása. A korábban épített műhelyekhez képest ez annyiban más, hogy szélesebb az épület, amire a gépek növekvő mérete miatt volt szükség. Például amikor 2001-ben elkezdtük forgalmazni a CLAAS gépeket, akkor az átlagos vágóasztalszélesség 5 méter 50 cm volt, most már van olyan vágóasztal, mely 12 méter 30 cm. Köszönjük a beruházásban résztvevők munkáját és kérem, vigyázzatok magatokra, mert az ember a legfontosabb!”

Csoportkép
Régi terv valósul meg Baján (fotó: AXIÁL Kft.)

Az építkezés a Gemenc Bau Kft. segítségével valósul meg

A vállalat más axiálos projekteknél, köztük az Alkatrész Logisztikai Központ beruházáson is munkálkodott. A bajai bokrétaünnepen a Gemenc Bau Kft. igazgatója, Csermák Tamara köszönte meg maga és kollégái nevében az ünnepséget, majd elmondta, nagyon örül, hogy a bajai telephelyen immáron a második közös munkájuk valósul meg. Reméli, hogy az épületben dolgozók teljes megelégedettséggel fogják azt használni az átadást követően.

Forrás: AXIÁL/Sajtóközlemény
Összeállította: Barna Ferenc