fbpx

Díjat nyert a Väderstad kultivátor-vezérlőrendszere

Írta: Szerkesztőség - 2024 január 15.

Egy gombnyomással beállítható a tárcsák, kapák, egyengetők vagy tömörítőhengerek egyedi munkamélysége, intenzitása, ami idő- és költségmegtakarítással jár, csökken a kopás, javul a hatékonyság és érvényesül az okszerűség.

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési versenyén három pályázat nyert Nagydíjat, hat Különdíjat kapott és tizenkilenc Prémium oklevélben részesült. Nemzetközi Termékfejlesztési díj, Digitalizáció kategóriában a Vaderstad Kft. Opus és TopDown kultivátorokhoz kifejlesztett Väderstad E-Services rendszere E-Control vezérléssel is elnyerte a zsűri pozitív értékelését. A Väderstad a már jól ismert kultivátorai közül az Opus és TopDown modellekhez a jövőben egy új típusú iPad-alapú E-Control vezérlőrendszert kínál a még hatékonyabb munkavégzés érdekében. A rendszer segítségével a kezelő egyszerűbben vezérelheti a gépet és annak különböző művelőelemeit. Menet közben egy gombnyomással beállíthatja a tárcsák, kapák, egyengetők vagy tömörítőhengerek egyedi munkamélységét vagy intenzitását. A precíziós gazdálkodás elvárásaihoz igazodva az iPad-alapú Väderstad E-Control vezérlés adta lehetőségek kiaknázása idő- és költségmegtakarítással jár, csökken a kopás, javul a hatékonyság és érvényesül az okszerűség.

A rendszer használatával, valamint az ISOBUS Task Control szakaszvezérlés segítségével lehetőség nyílik a táblatérkép alapján történő, helyspecifikus, változó intenzitású és mélységű talajművelésre.