fbpx

Vetőmagválasztás, csávázás, piaci kilátások

Írta: Sajtóközlemény - 2023 augusztus 11.

A vetőmagpiaci kilátások, helyes vetőmagválasztás, csávázási lehetőségek – a BASF Szakmai Ártalom podcast, Kalászos Körkép trilógia záró epizódjában Blum Zoltánt, a SAATEN UNION ügyvezetőjét és Bakos Péter Kenézt, a MARTON GENETICS kereskedelmi igazgatóját Forró Richárd műsorvezető kérdezte.

Kalászos
A Kalászos Körkép trilógia zárása

Termelési év értékelése, következő szezonra való felkészülés

A trilógia zárásában szó volt a nyári betakarítás eredményeiről (mennyiségi és minőségi mutatók), megállapításra került, hogy a terméseredmények alulmúlták a várakozásokat. Ezek függvényében a következő évről, a gazdák várható döntéseiről is beszéltek a szakemberek, illetve azokat az innovatív megoldásokat is megemlítették, melyek a versenyképességet, a hozamnövelést segíthetik.

A Vetőmag Szövetség tájékoztatója is téma volt, mely – többek között – a fémzárolt búza és árpa vetőmagok tájékoztató árát is közzé tette, illetve felhívta a figyelmet a kifogásolhatatlan vetőmag használatára. Megtudhatjuk, hogy a vetőmagár kialakításában milyen tényezőket vesznek figyelembe, illetve ez az ellenérték konkrétan milyen minőségű árut takar.

A podcast alatt még további érdekes témákat is érintettek, ezek visszahallgathatók a BASF médiacsatornáin.

Basf Partner