fbpx

Corteva kutató-fejlesztő központ Németországban

Írta: - 2023 augusztus 07. -Hirdetés

Szerkesztőségünknek is lehetősége volt személyesen részt venni Eschbachban, Németországban, a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat első regionális integrált növényvédelmi és vetőmag-kutató laboratóriumának megnyitóján.

1. kép. A Corteva Agriscience új kutató-fejlesztő központja,
Eschbach, Németország

A közel 6 millió eurós beruházás az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) segíti az innovációt, és célja, hogy fenntartható megoldásokat kínáljon a gazdálkodók számára. (1. kép)

Emellett a vállalat fenntarthatósági elkötelezettségével összhangban a kutatóközpont működése energiatakarékos, nulla szennyvízkibocsátással.

Az integrált telephely három kutatás-fejlesztési funkciót lát el:

  1. Vetőmagok nemesítése
    Gabona-, szilázs- és biogáz-kukoricahibridek nemesítését végzik, valamint precíziós fenotipizálás folyik a kukorica-, napraforgó- és őszi káposztarepce kultúrákban a stressztűrőbb és az éghajlatváltozással szemben ellenállóbb növények előállítása érdekében.
  2. Molekuláris biológia
    A genotípus-vizsgálati laboratórium támogatja a vetőmagok tisztaságának vizsgálatát a régió minden növényére.
  3. Növényvédelmi kutatás és fejlesztés
    Növényvédelmi és biológiai termékek fejlesztése történik a fenntarthatósági célkitűzések teljesítése érdekében. Itt rezisztenciakutatás is folyik. A létesítmény kiegészíti az indianapolisi laboratóriumokat, és része a globális laborhálózatnak.

A növénynemesítés és a szántóföldi növényvédelmi kutatások egyesítése elősegíti számos új módszer kifejlesztését is. Ilyen például a drónokkal végzett digitális kísérleti értékelés, a távérzékelés és a molekuláris biológia alkalmazása a növénybetegségek új hatásmódokkal szembeni érzékenységének megértéséhez.

A Németország délnyugati részén, Franciaország és Svájc határán fekvő létesítmény az egész EMEA-régió számára kulcsfontosságú kutatás-fejlesztési helyszín, és kiváló támpontot biztosít szinte valamennyi releváns európai növénykultúrában végzett szántóföldi kísérletek elvégzéséhez. A helyszín teljes mértékben integrálódik a Corteva globális laboratóriumi hálózatába, és kiegészíti a többi amerikai laboratóriumot.

Megtudhattuk, hogy a Corteva Agriscience innovációi hogyan támogatják a fenntartható mezőgazdaságot az EMEA-ban.

2. kép. Gombaölő-rezisztencia kutatások

A laborban

  1. Védelem a gyomok ellen: a Corteva elérte a hektáronként kijuttatott gyomirtó szer hatóanyagok mennyiségének csökkentését, miközben növelte termékei biztonságát, például új hatóanyagok kifejlesztésével és foltkezelések alkalmazásával.
  2. Védelem a kórokozók ellen: a Corteva aktív tevékenysége a betegségek elleni védekezés területén (különösen a gombaölő szerek területén). Mivel a gombaölő szerekkel szembeni rezisztencia egyre növekvő problémává válik, sokat tesznek a rezisztencia jobb megértése érdekében azért, hogy a gazdálkodókat a megfelelő eszközökkel láthassák el, mielőtt a rezisztencia problémává válna. (2. kép)
  3. Védelem a rovarok ellen: a Corteva fejlesztései a fenntartható stratégiákra a rovarok elleni védekezésben.
  4. Védelem a fonalférgek ellen: a Corteva, a fonalférgek elleni védekezés rendkívül összetett területén is hozzájárul a fenntartható megoldásokhoz.
  5. A genotípus labor támogatja a Corteva nemesítési programjait az európai tengeri övezetben.
  6. Növénynemesítés: a cég együttműködik más vállalatokkal a technológia magasabb szintre emelése érdekében.
  7. Csomagolási innováció: az easy connect rendszer gyorsabbá, könnyebbé és biztonságosabbá teszi a permetezőgépek feltöltését, mint a hagyományos módszerek.

3. kép. Az Utrisha™ N számos európai országban BlueN™ néven ismert

És a szántóföldön

  1. Gabona-gombaölő szerek: a Corteva elkötelezett, hogy innovatív eszközöket biztosítson a gabonafélék betegségeinek kezelésére, beleértve a terméshozamot leginkább befolyásoló betegségeket, mint a szeptória és a rozsda.
  2. Digitális mezőgazdaság és drónbemutató biostimuláns kísérletekben: a cég kihasználja digitális képességeit szántóföldi növényvédelmi kísérleteinek kiértékelésében.
  3. Biostimulánsok: a vállalat innovatív tápanyag-gazdálkodási megoldásai az EMEA termelői számára a legnagyobb kihívások kezelésére. (3. kép)
  4. Gombaölő és gyomirtó szerek: burgonya- és cukorrépa-kísérletek.
  5. Növénynemesítés: a Pioneer® Optimum® AQUAmax® kukoricahibridjeinek bemutatása és példák az őszi káposztarepce jövőbemutató nemesítésére. (4. kép)
  6. Kukoricanemesítés és gyepkezelés: példák a magasabb keményítőtartalmú fajtákra és innovatív gyomirtó szerekre a gyepek védelmében.

4. kép Pioneer® Optimum® AQUAmax® kukoricahibridek

Az eschbachi létesítmény a helyi gazdaságnak is lendületet ad, nemcsak az európai kutatási programok ideköltöztetésével, hanem a több mint 30 tudós és támogató személyzet – köztük a kártevők, betegségek és gyomnövények elleni védekezés szakértőinek – alkalmazásával is.

Elliot Heffner, a Corteva Agriscience európai növénynemesítési vezetője elmondta: „Az új eschbachi kutató-fejlesztő központba történő beruházásunk tükrözi elkötelezettségünket az iránt, hogy olyan innovatív megoldásokat kínáljunk a gazdálkodóknak, amelyek javítják a termelékenységet és hozzájárulnak egy rugalmas és fenntartható globális élelmezési rendszerhez. Fenntarthatósági elképzeléseinkkel összhangban továbbra is töretlenül elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy innovatív és fenntartható mezőgazdasági megoldásokat fejlesszünk ki, és alkalmazzunk vevőink, a fogyasztók és az általunk támogatott közösségek javára.”

Andreas Huber, a Corteva Agriscience EMEA Field Sciences vezetője hozzátette: „Az új telephely lehetővé teszi számunkra, hogy folytassuk az innovatív tevékenységet, és támogassuk a gazdákat a fenntarthatóbb gyakorlatok felé való átállásban. A Corteva Agriscience elkötelezett a környezetvédelem mellett, miközben a gazdák számára a termésük védelméhez szükséges termékeket biztosítja. A természetes eredetű növényvédő szerek iránti fogyasztói kereslet növekedésével Eschbach is a biológiai termékekre és azok európai kártevők és betegségek elleni hatékonyságára fog összpontosítani.”

Sok sikert kívánunk a nagyvállalatnak ahhoz, hogy kísérleteikkel az egyre szélsőségesebb külső hatásoknak is ellenálló vetőmagokat állítsanak elő, növényvédelmi vizsgálataikkal pedig olyan megoldásokat fejlesszen ki, amelyek megvédik a növényeinket a kártevőktől és betegségektől! Mindezt természetesen a fenntarthatóság jegyében.

Összeállította: Sós Rita