fbpx

Agrárprogramot szervez? Itt kaphat hozzá pénzt!

Írta: - 2017 május 09.

Megjelentek az új AMC-pályázatok: 50%-os támogatás, 500 ezer és 5 millió forint közötti összeg igényelhető olyan rendezvényekre, marketingre, promócióra, amelyek a hazai mezőgazdaság termékeit népszerűsítik, és elsősorban a kis- és középméretű térségek értékeit mutatják be.

Május elejétől három kategóriában és 90 milliós keretből vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a magyar élelmiszer gazdaság termékeit népszerűsítő, a hazai agráriumot bemutató egyesületek, alapítványok és szakmaközi szervezetek. Rendezvényeik, konferenciáik megrendezéséhez, a megjelenésüket hirdető reklám és média felületek megvásárlásához, technikai költségeikhez épp úgy kaphatnak pályázati támogatást, mint kommunikációs anyagaik elkészítéséhez, az eseményekhez kötődő arculati, grafikai elemek megtervezéséhez, avagy a rendezvényeken feladatot ellátó előadók, tolmácsok díjazásához – adta hírül az Agrármarketing Centrum. Csak hazai és szeptember 15-ig megvalósuló rendezvényekre lehet pályázni, és akár a teljes költségek 50 százaléka is fedezhető a támogatásból.

50 millió forintos költségkeretből 500 ezer és 2 millió forint közötti összeg nyerhető a nagyközönségnek szóló, de kisebb méretű, helyi, regionális rendezvényeken és fesztiválokon a hazai termelők és termékeik promóciójához. 30 millió forintos keretösszegből 2-5 millió forint közötti támogatási összeg szerezhető a nagyközönséget megszólító országos rendezvényeken és vásárokon a hazai termelők és termékeik népszerűsítéséhez; s további 10 millió forintos keretösszegből, tisztán a szakmai közönséget érintő tudástranszferként szervezett konferenciák kivitelezői nyerhetnek 500 ezer és 1 millió forint közötti támogatást szervezési és marketingkommunikációs feladataikhoz.

A pályázatokat 2017. május 22-ig lehet benyújtani (postai úton: Agrármarketing Centrum Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság; 1253 Budapest, Pf. 66., vagy futárszolgálattal: 1013 Budapest Pauler u. 6. /III. em./; infó: http://www.amc.hu/palyazatok; (20) 463-6702, (30) 198-2898.