Alacsony talaj pH – Mi a teendő?

Az optimálisnál alacsonyabb pH oka a kalcium eltűnése a talajból, amely jelenség számtalan termést limitáló hatással bír, úgymint talaj szerkezet romlás – tömörödés, levegőtlenség, rossz vízháztartás, degradálódó talajélet -, és rohamosan csökkenő műtrágya hasznosulás, nehézfémek talajoldatba kerülése, és a talaj értékének csökkenése.

A megoldást ennek a folyamatnak a megfordítása jelenti – azaz a kalcium KELLŐ MÉRTÉKŰ visszapótlását a talajba. Ezt nekünk kell megtennünk (magától nem fog visszapótlódni), melynek az egyetlen hatékony és értelmes módja az évezredek óta ismert és gyakorolt, megfelelő dózisútalajmeszezés.

Egyéb érdekes témakörök mellett a talajsavanyodás problémáját és a talajmeszezés kérdéseit járjuk körbe az alábbi két regionális rendezvényünkön, melyekre szeretettel várjuk az érdeklődőket:

2017. június 20. 10 óra Kaposvár. Ond vezér u.1. Beluga étterem

2017. június 23. 10 óra Szekszárd Kossuth u. 26. Mészáros Borház és Pince

Meszező anyag többféle létezik, hatékonyságuk és felhasználhatóságuk a MA gazdálkodója számára viszont igen különböző. A választásban szeretnénk hatékony segítséget nyújtani három, a meszezés szempontjából alapvető kérdés megválaszolásával.

MIT?

Válasszunk olyan terméket, amely megmérettetett és bizonyított! Ilyen a TERRCALCO 95, amely egy új, innovatív talajmeszező termék. Rendkívül magas aktív kalcium-oxid tartalmának köszönhetően dózisa a többi meszező anyaghoz képest alacsonyabb, a talajnedvességgel gyorsan reakcióba lép, és fejti ki jótékony hatását.

Legfőbbjellemzőiösszefoglalva:gyorsan és pontos adagolással, egyenletesen, időben rugalmasan, mérsékelt talajtaposással kijuttatható, szállítható és tárolható, hatását gyorsan kifejtő talajmeszező anyag.

A termék a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok rendezvényhez kapcsolódó Magyar Növénytermesztésért Termékdíj pályázaton I. díjat nyert!

MIKOR?

A TERRACALCO 95 az 1. ábrán megjelölt idő intervallumokban bármikor használható! Gyors oldhatósága és hatása miatt ideális repce vetése előtti meszezéshez, amikor viszonylag rövid idő áll rendelkezésre a kijuttatásra. A TERRACALCO 95 termékkel ez többé nem probléma!

MIVEL?

A TERRACALCO 95 függesztett vagy vontatott röpítő tárcsás műtrágya szóróval 18 – 30 m szélességben mérsékelt porképződés mellett egyenletesen, egyszerűen kiszórható! Nincs szükség beruházásra, a meglévő géppark tökéletesen megfelel a használatához.

Ne engedje, hogy a talajsavanyodás – amely ma már egyszerűen orvosolható TERRACALCO 95 használatával – limitálja hozamait! A TERRACALCO 95 koncentrált, hatékony, a technológiába könnyedén beilleszthető termék Önnek is rendelkezésre áll.

Ne feledje – az egészségesebb talaj értékesebb!

www.talajmeszezes.hu
www.carmeuse-agrarium.hu

állattenyésztés Carmeuse gazdálkodó műtrágya növénytermesztés pályázat repce talajnedvesség termékdíj