fbpx

Alltech Európai Mikotoxin-kezelési csúcstalálkozó

Írta: Szerkesztőség - 2013 december 11.

Az Alltech természetes takarmányozási megoldásokat kínál az élelmiszer- és takarmányipar számára. Jelenleg 120 országban több mint 2000 alkalmazottat foglalkoztat. A cég három évtizede van jelen a piacon, ez idő alatt dinamikus növekedésre tett szert.

 

 

Alltech Európai Mikotoxin-kezelési csúcstalálkozó

 

 

A csúcstalálkozó fontossága

Az idei évben Európa számos országában szembesültek a betakarított termények túl magas mikotoxin-szennyezettségi szintjével.

Ennek negatív következménye az állatok egészségének súlyos károsodása, a takarmányellátás bizonytalansága, illetve a gazdálkodási tevékenységet kompletten érinti e probléma.

A mikotoxinok jelentette széles körű veszélyek jobb megismerése, valamint a mikotoxin-kimutatási technikák és a kármentesítési stratégiák terén tett előrelépések olyan eszközökkel látják el a termelőket, melyekre szükségük lesz 2013. évi betakarítással kapcsolatos problémák kezeléséhez még hosszú idővel a termények betakarítása után is.

A konferencia a plenáris ülésekkel kezdődött, majd ezt követően három szekcióban folytatódtak az előadások: kérődző, sertés és baromfi.

„A mikotoxin igazán nagy probléma”- kezdte előadását Pedro Caramona, az Alltech Mikotoxin-kezelési Csoportjának európai értékesítési igazgatója, aki 2005-ben csatlakozott a céghez.

A mikotoxinok a penészgombák másodlagos anyagcseretermékei, melyek a takarmánynövényeket terhelik a termőterületen és a raktározás során egyaránt.

Kialakulásukat a növényzetet érő különböző stressz hatásoknak köszönhetjük.

Európában a termőterületen elsősorban a Fusarium, Alternaria és a Cladosporium, a tárolás során az Aspergillus, penicillium penészek által megtermelt mikotoxinok okozhatnak negatív hatásokat a termelésben, kihatnak az állatok betegségekkel szembeni ellenálló képességére is.

A mikotoxinok egymás hatását fokozva hatnak, így nagyobb veszélyt jelentenek az állatok teljesítményére, mint azt általában gondolnánk.

Csökkentik a termelékenységet, a kiadási oldalt pedig jelentősen növelik jelenlétükkel.

Egy teljesen integrált és átfogó kezelésre van szükség, hogy megoldódjon ez a negatív visszacsatolásokat generáló folyamat.

A fenti problémára dolgozta ki az Alltech a 37+ programot, melyet a MIKO rendszerben használnak.

 

A megoldás kulcsa: MIKO és a 37+

A mikotoxin veszélyelemzési program, a MIKO, egy szisztematikus rendszer a takarmányok azonosítására, értékelésére és a minőség ellenőrzésére.

Célja az állatok egészségére és teljesítményére fókuszálva oly módon segítsen javítani a takarmánykeverő üzemek nyereségességét és termelési struktúráit, hogy annak a tápláléklánc egészére pozitív hatása legyen.

Az Alltech „37+” nevű programja garantálja a mikotoxinok jelentette probléma biztonságos kezelését.

Összesen 38 különböző mikotoxin mennyiségi meghatározására és több mint 50 egyéb mikotoxin kvalitatív kimutatására alkalmas takarmányminták esetében, mintánként kevesebb, mint 15 perces vizsgálati idővel teszi mindezt.

Az Alltech újszerű fejlesztése egycsillagos innovációs díjat kapott az INNOV’SPACE keretében.

Ezt a kitüntetést a mezőgazdaság területén megjelenő új termékeknek és szolgáltatásoknak ítélik oda, melyet a SPACE, a világ második legnagyobb mezőgazdasági szakmai kiállítása során adták át.

 

 

Alltech Európai Mikotoxin-kezelési csúcstalálkozó

 

 

Alltech Haitiért

Talán sokak számára ismeretlen, de az Alltech egy nemes ügy mellett is letette voksát!

Az Alltech Café Citadelle egy Haiti szigetén termesztett kávébabból készített kávékülönlegesség, mely az ottani emberek számára az életet, a természeti katasztrófákból való kilábalást jelenti.

A 900 család alkotta szövetkezet 6000 ember számára ad biztos megélhetést.

A világ egyik legfinomabb kávéját kortyolgatva, jusson eszébe mindenkinek, hogy az élvezet mellett egy csésze reményt is adhat.

A fent leírtakat nézve érthető, hogy a 2014-ben Normandiában megrendezésre kerülő Lovas Világjátékok névadó szponzora lett a vállalat.

Nem kis elismerés ez, hiszen erre a kiemelkedő sporteseményre a várakozások szerint mintegy 600.000 néző látogat majd el a világ minden részéről.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetőek IDE kattintva.