fbpx

Amikor gyorsan megtérül a minőség

Írta: - 2017 augusztus 30.

Megbízható és gazdaságos beruházás. Tervezhető vele a gazdálkodás, kevesebb a kár. Hosszú élettartamú elemekből, tartós technológiával készül. Így vallanak azok az állattartók és növénytermesztők, akik a Cont-Eco kerítésrendszerei mellett döntöttek, amikor megelégelték, hogy éveken át milliókat fizetnek ki vadkár-jóvátétel miatt. A korszerű védelmi berendezéseket ma már erdészetek, közútkezelők, kertészetek is fontos és megtérülő beruházásnak tartják.

Aki állt már jogvitában vadkár-ügyben, akinek vitte már el termése fájóan nagy részét a behatoló erdei állat, akinek kóborolt már el állata vagy vaddisznó fedezte a fajtiszta állomány nőstényét – nos, ők tudják igazán, miért fontos és miért megtérülő belevágni egy megelőző beruházásba. A modern kerítéstechnika ma már semmit sem bíz a véletlenre. Különösen nem az a cég, amely a hatástalan, a minőség rovására menően olcsó eszközök és a laikus kivitelezések helyett a hosszú élettartamú, garantált és meggyőző szavatosság mellett épít ilyen védelmi rendszereket.

Szakértelem, hatékonyság, eredményesség

Nem véletlen, hogy a Cont-Eco évek óta a kereslet növekedését tapasztalja. – Ma már általánosan elfogadott, hogy nem lehet kellő szakértelem nélkül eredményesen védekezni – mondta korábban lapunknak Vargyas Csaba ügyvezető igazgató, aki szerint már két éven belül megtérül, és onnantól fogva látványos védelmet, biztonságosabb gazdálkodást biztosít egy pármilliós kivitelezéssel felépített kerítésrendszer.

Ezt erősíti meg a vadak által viszonylag gyakran látogatott területen tevékenykedő Bosits Tamás, aki frissen szerzett földjeit azonnal 10 milliós beruházás keretében Cont-Eco-rendszerrel védette le. Ő már az első évben azt mondta az Agrárágazatnak: míg azelőtt 2 éven át 9 milliós kárt szenvedett, azóta nemcsak ezt spórolja meg, hanem – az immár kiszámítható vetésforgó miatt – új növényfajtákat is termesztésbe állíthatott. AZ állattartók is előszeretettel rendelnek Cont-Eco védelmi rendszereket. A szigetközi Szomolányi László Cont-Eco elektromechanikus kerítése is rendkívül erős, mégis rugalmas, megőrzi a stabilitását, még áramellátási zavar esetén is képes bent tartani az állatot, és hatékonyan véd a külső behatolástól, így a fertőzéstől is. A szarvasmarhatartó szerint ráadásul ez a magas színvonal kedvezőbb árú is volt, mint némely konkurensé, de a minőségére jellemző, hogy „a Cont-Eco kerítései az én birtokomon ma is ugyanúgy állnak, mint amikor 7-8 évvel ezelőtt felépítették őket”.

A kerítéstechnikában negyedszázada piacvezető Cont-Eco kerítésrendszerei, védelmi eszközei – a kimagasló anyagminőség és a kompromisszumok nélküli technológia fegyelem révén – akár 30 évig is biztosítják a területvédelmet. Mint láttuk, néhánymilliós beruházással tervezhetővé válik a gazdálkodás, ami nemcsak a károk megelőzése, hanem a bőségesebb vagy heterogénebb termés és bővebb termés révén plusz bevételeket hoz.

Ugyanakkor a Cont-Eco a szakmai jelenléttel is segíti a növénytermesztők, állattartók döntés-előkészítését: előzetes személyes egyeztetés révén segítenek megtalálni a gazdaság számára legmegfelelőbb, legkedvezőbb megoldást többek közt a védelmi cél, a speciális jellemzők, a műszaki tartalom és a sarok-, törés- és végpontok, kapupozíciók szempontjából.

Minőség, pontosság, élettartam

A Cont-Eco egyik nagyobb idei kerítésépítési munkája is ilyen átfogó célokat old meg a megbízható minőségre alapozott tartós szavatosság mellett. Ferencz András ügyvezető a cégcsoportjuk számára létesítendő 100 hektáros szarvasmarha-legelő vaddisznók okozta károk elleni védelmét a 80-90 centi magas, hosszú élettartamra tervezett kerítéssel kívánja megoldani. Ferencz András kiemelte, hogy eddigi tapasztalatok alapján a csúcsminőségű alapanyagok, a profi kivitelezés mellett a határidők pontos tartása is jellemzi a Cont-Eco kerítéstechnikai cég munkásságát.