fbpx

Árvíz – Vadászati, halászati és horgászati tilalmakat vezettek be

Írta: Szerkesztőség - 2013 június 06.

Budapest, 2013. június 5., szerda (MTI) – Több helyen rendeltek el az árvíz miatt vadászati, halászati és horgászati tilalmat – tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-t.

Teljes vadászati tilalom van Győr-Moson-Sopron megyében a Duna és a Szigetköz teljes területére kiterjedően, a gátrendszertől 1 kilométer távolságig már június 3-tól.

Teljes a tilalom Komárom-Esztergom a Duna árvízzel borított területének 500 méteres védőzónájában június 5-én 13 órától.

 

 

Árvíz - Vadászati, halászati és horgászati tilalmakat vezettek be, MTI Fotó: Mohai Balázs

 

 

Emellett általános halászati és horgászati tilalmat rendeltek el a Duna Komárom-Esztergom megyei szakaszán, mellék- és holtágain június 5-én 13 órától – olvasható a Nébih honlapján.

A közlemény szerint a tilalmakról, korlátozásokról, valamint azok feloldásáról folyamatosan a Nébih honlapján(www.nebih.gov.hu/aktualitasok/arviz) tájékozódhatnak az érdeklődők.

A közleményben az is olvasható, hogy az érintett kormányhivatalok földművelésügyi igazgatóságai a vad- és halállomány, valamint azok élőhelye védelme, illetve a biztonságos árvízi védekezés biztosítása érdekében rendelhetnek el meghatározott területeken teljes vadászati, halászati és horgászati tilalmat.

 

MTI 2013. június 5.