fbpx

Axiál – CLAAS ATOS

Írta: - 2016 január 29.

Az új ATOS modern, mégis funkcionális CLAAS külsővel rendelkezik, tökéletesen kiegészítve a népes CLAAS traktorcsaládot. Kompakt mérete révén az ATOS nagyon fordulékony, minden mezőgazdasági munkához ideális. Jellegzetessége az egyszerű, strapabíró, mindennapos munkákhoz való technológia, illetve a sok opció és kiegészítő. Így lesz a gép igazán sokoldalú.

Az új ATOS motorja eleget tesz a Stage IIIb/Tier 4i emissziós normának. A 300-as sorozatban négyhengeres, 3,8 l lökettérfogatú motor dolgozik, amely Common Rail befecskendezéssel, turbófeltöltővel és töltőlevegő-hűtővel rendelkezik. A kipufogógáz-utókezelés DOC-kal és EGR-rel történik. A katalizátor a motorháztető alatt található. Az akár 436 Nm-es nyomaték pedig gondoskodik arról, hogy az ATOS mozgékony legyen. Üzemanyagtartálya 145 literes, ezen kívül pedig az alapfelszereltség részét képzi a motorfordulatszám tárolásának funkciója, amely jelentősen megkönnyíti a gépkezelő dolgát, különösen TLT-vel végzett munkák során.

Az ATOS egy tökéletes kistraktor növényvédelmi, ápolási feladatokra, minden mezőgazdasági növénykultúra művelésére alkalmassá tehető, ugyanakkor több mint 5 tonnás súlyának köszönhetően talajmunkára valamint szállítási feladatokra is kiválóan alkalmazható. – Steinhauser Gábor, CLAAS termékmenedzser

Tekintse meg a CLAAS ATOS széria modelljét a 2016. január 27-30. között megrendezésre kerülő AgrárgépShow kiállításon, a HUNGEXPO D pavilonjában!

Műszaki adatok: http://app.claas.com/products/2016/hu-HU/tr/atos-350_td.php