fbpx

Az AGRO+MASHEXPO-val indul a 2011-es szezon

Írta: Szerkesztőség - 2011 január 20.

Az agrárágazat legrangosabb hazai szakkiállítása 2011. január 26-29. között ismét várja a mezőgazdasági élet szereplőit ezúttal is együtt a MAGYAR KERT, valamint SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET kiállításokkal a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

 

AGRO+MASHEXPO vezeti a sort a hazai agrár-gépkiállítások között, s a térségben betöltött előkelő helyét a jelentős külföldi érdeklődés is mutatja.

A bejelentkezett külföldi cégek között találhatók cseh, szlovák, német gyártók. Sőt az EU Brüsszeli Bizottsága is részt vesz a 2011-es kiállításon, ami külön rangot ad a rendezvénynek.

A kiállításon – a gazdasági nehézségekkel dacolva – november végéig közel 10.000 m2-t foglalt le a már bejelentkezett 150 hazai és külföldi kiállító, köztük számos nagy márka hazai képviselője is jelen van.

Az AGRO+MASHEXPO elmaradhatatlan részét képező Innovációs Díj ezúttal is meghirdetésre került, így a kiállítók ismételten versenghetnek újdonságaikkal a legjobbakat megillető címért.

 

Az Innovációs Díj átadása

 

A jelentkezők száma ezúttal rekordot döntött, ami azt jelzik, hogy a kiállítók számtalan újdonsággal várják majd a látogatókat. Az Innovációs Díj ünnepélyes átadására, január 26-án, a kiállítás megnyitóján kerül majd sor.

A kiállítói kínálat, a számos új termék és technológiai megoldás mellett az energiatudatos megoldásokkal is ismerkedhetnek a látogatók. Az AGRO+MASHEXPO kiállítást kísérő szakmai konferenciájának témája: Bioenergia a vidékfejlesztésben – Szántóföldtől az energiáig.

A Fórum Színpadon pedig többek között az agripellet európai és hazai helyzetéről, a biogáz fejlődési tendenciáiról, a nap, szél és geotermális energiák hasznosítási lehetőségeiről valamint a bioüzemanyagok felhasználásáról tájékozódhatnak az előadásokból a látogatók.

Újdonság lesz a programok között, hogy a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara szervezésében növényvédelmi szaktanácsadást tartanak mindhárom kiállítás szakterületéhez kapcsolódóan.

 

ÚJDONSÁGOK ÁLLATTENYÉSZTŐKNEK

 

További újdonság a programban, hogy az állattenyésztők számára január 27-én délután több előadás is szól, melyek szervezését a Magyar Állattenyésztők Szövetsége vállalta magára.

 

Az előadások között az alábbi témák kerülnek terítékre:

  • Amit az új KAP-ról tudni lehet
  • Állattenyésztési támogatások jövője
  • Állattenyésztésünk helyzete
  • Versenyképes tenyészállat-előállítás lehetőségei Magyarországon

 

A végleges program januárban megtekinthető a kiállítás honlapján.

 

Több kiállítás is várja az érdeklődőket

 

Az AGRO+MASHEXPO már-már elválaszthatatlan társkiállításává vált ez a két rendezvény, hiszen szervesen kapcsolódnak egymáshoz.

Már most biztos, hogy a D pavilonban kialakított Fórum Színpadon rendkívül gazdag szakmai program várja majd az érdeklődőket.

Lesz szó a borpiaci  értékesítési lehetőségekről, közösségi bormarketingről, eladható borstílusokról és minőségi elvárásokról. Szőlészet Pincészet konferencia is várja az érdeklődőket a Bor és Piac szaklap szervezésében.

Megjelenésben, szakmai előadásokban, és a régió legnevesebb borászai is bemutatkozhatnak. Először 2011-ben a Villányi borvidék mutatkozik be.

A MAGYAR KERT szakkiállítás kertek, parkok, kommunális zöld területek tervezéséhez, fenntartásához és megmunkálásához szükséges eszközök – gépek, szerszámok – és technológiák széles tárházát vonultatja fel, hasznos szakmai előadásokkal kiegészítve.

 

Bővebb információ a kiállításokról:

www.hungexpo.hu/agromashexpo; www.hungexpo.hu/szoleszetespinceszet; www.hungexpo.hu/magyarkert