Az AGRO+MASHEXPO-val indul a 2011-es szezon

Az agrárágazat legrangosabb hazai szakkiállítása 2011. január 26-29. között ismét várja a mezőgazdasági élet szereplőit ezúttal is együtt a MAGYAR KERT valamint SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET kiállításokkal a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

AGRO+MASHEXPO vezeti a sort a hazai agrár-gépkiállítások között, s a térségben betöltött előkelő helyét a jelentős külföldi érdeklődés is mutatja. A bejelentkezett külföldi cégek között találhatók cseh, szlovák, német gyártók. Sőt az EU Brüsszeli Bizottsága is részt vesz a 2011-es kiállításon, ami külön rangot ad a rendezvénynek.

A kiállításon – a gazdasági nehézségekkel dacolva – november végéig közel 10.000 m2-t foglalt le a már bejelentkezett 150 hazai és külföldi kiállító, köztük számos nagy márka hazai képviselője is jelen van.

Az AGRO+MASHEXPO elmaradhatatlan részét képező Innovációs Díj ezúttal is meghirdetésre került, így a kiállítók ismételten versenghetnek újdonságaikkal a legjobbakat megillető címért. A jelentkezők száma ezúttal rekordot döntött, ami azt jelzik, hogy a kiállítók számtalan újdonsággal várják majd a látogatókat. Az Innovációs Díj ünnepélyes átadására, január 26-án, a kiállítás megnyitóján kerül majd sor.

A kiállítói kínálat, a számos új termék és technológiai megoldás mellett az energiatudatos megoldásokkal is ismerkedhetnek a látogatók. Az AGRO+MASHEXPO kiállítást kísérő szakmai konferenciájának témája: Bioenergia a vidékfejlesztésben – Szántóföldtől az energiáig. A Fórum Színpadon pedig többek között az agripellet európai és hazai helyzetéről, a biogáz fejlődési tendenciáiról, a nap, szél és geotermális energiák hasznosítási lehetőségeiről valamint a bioüzemanyagok felhasználásáról tájékozódhatnak az előadásokból a látogatók.

Újdonság lesz a programok között, hogy a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara szervezésében növényvédelmi szaktanácsadást tartanak mindhárom kiállítás szakterületéhez kapcsolódóan.

 

ÚJDONSÁGOK ÁLLATTENYÉSZTŐKNEK

További újdonság a programban, hogy az állattenyésztők számára január 27-én délután több előadás is szól, melyek szervezését a Magyar Állattenyésztők Szövetsége vállalta magára. Az előadások között az alábbi témák kerülnek terítékre: Amit az új KAP-ról tudni lehet, Állattenyésztési támogatások jövője, Állattenyésztésünk helyzete, Versenyképes tenyészállat-előállítás lehetőségei Magyarországon. A végleges program januárban megtekinthető a kiállítás honlapján.

 

Az AGRO+MASHEXPO már-már elválaszthatatlan társkiállításává vált ez a két rendezvény, hiszen szervesen kapcsolódnak egymáshoz.

megjelenésben, szakmai előadásokban, és a régió legnevesebb borászai is bemutatkozhatnak. Először 2011-ben a Villányi borvidék mutatkozik be.

Már most biztos, hogy a D pavilonban kialakított Fórum Színpadon rendkívül gazdag szakmai program várja majd az érdeklődőket. Lesz szó a borpiaci értékesítési lehetőségekről, közösségi bormarketingről, eladható borstílusokról és minőségi elvárásokról. Szőlészet Pincészet konferencia is várja az érdeklődőket a Bor és Piac szaklap szervezésében.

A MAGYAR KERT szakkiállítás kertek, parkok, kommunális zöld területek tervezéséhez, fenntartásához és megmunkálásához szükséges eszközök – gépek, szerszámok – és technológiák széles tárházát vonultatja fel, hasznos szakmai előadásokkal kiegészítve.

Bővebb információ a kiállításokról:

www.hungexpo.hu/agromashexpo; www.hungexpo.hu/szoleszetespinceszet; www.hungexpo.hu/magyarkert

agro állattenyésztő hungexpo mashexpo szakkiállítás