fbpx

Az AXIÁL Mezőfalván a FENDT-rajongóknak is kedvez

Írta: Szerkesztőség - 2017 május 31.

Gyakran hallani, hogy: „Aki vezet, FENDT-et vezet.” De ezt csak az tudja, érzi, aki kipróbálta már. Nos, ha eddig nem tette, jöjjön el május 31-én vagy június 1-jén Mezőfalvára! A belépés és a parkolás is ingyenes.

Ilyen még nem volt! A szántóföldi növénytermesztés gépeinek legjava egy helyen, üzemi körülmények között. Ez az I. NAK Szántóföldi Napok AgrárgépShow-Mezőfalva rendezvény, ahol az egyes cégek 4 percenként tartanak bemutatókat. Ráadásul az AXIÁL saját bemutatóterére várja azon látogatókat, akik vezetnének is egy-egy high-tech masinát. Ehhez nem kell mást tennie, mint a helyszínen kitölteni egy nyilatkozatot és már mehet is!

A kipróbálható gépek között lesz a FENDT 500 VARIO S4-es szériájának egy modellje is. Lássuk, mit tud a jószág!

Típus Névleges teljesítmény

kW/LE (EG 97/68)

Max. teljesítmény

kW/LE (ECE R24)

Max. nyomaték

Nm

512 VARIO S4 91*/124 92/125 550
513 VARIO S4 99*/134 99/135 590
514 VARIO S4 109*/148 107/145 649
516 VARIO S4 120*/163 121/165 687
* teljesítmény a forgalomba hozatalhoz

Az 500 VARIO S4 szériával a FENDT immáron a negyedik generációs négyhengeres high-tech VARIO traktorcsaládját mutatta be. A gépből a 400-as szériával együtt több mint 31.000 darabot gyártottak le 1999-es debütálása óta. Ennyit egyetlen más gyártó sem állított elő ebben a kategóriában. Ez az első négyhengeres traktor, amely terminállal rendelkezik és fokozatmentes váltóval szerelt. Mászósebességtől (30 m/h) 50 km/h-ig bármely sebességgel képes haladni. A közepes teljesítménykategóriájú univerzális traktoroknál egyedülálló VisioPlus vezetőfülkével, sarokfényekkel, ill. keresztben világító (opcióban LED) munkalámpákkal, 300 fokban törlő ablaktörlővel és a nagytraktorokból átvett high-tech jellemzőkkel ellátott. A LED munkalámpák élettartamukkal, alacsony energiaigényükkel számuktól függően akár 37000 Lumen fényerősségükkel is kitűnnek.

A vezető igényeihez beállítható kezelőkarfa, érintő- és nyomógombos terminállal, multifunkcionális joystickkal, és Varioterminállal. A Varioterminál alkalmas a munkaeszköz-eltárolására, ill. a VariotronicTI fordulóautomatika (5 kioldó/11 funkció, álló helyzetben programozható) révén a táblavégi forduló automatizálására. A forduló a VarioActive kormánnyal kényelmesen bekormányozható, majd a személygépkocsiknál megszokott módon a kerekek visszaállnak egyenesbe. A hirtelen gyorsításokra kickdown-mód, féklassulás-asszisztencia került a traktorba, melyek segítik a gépkezelőt a munkavégzés során. Természetesen a legkorszerűbb munkagépeket ISOBUS vezérléssel kezeli a traktor. A traktoros kényelmét és a nagyobb hatékonyságot szolgálja a pneumatikus fülkerugózás, a vezetőülés külső levegőellátása (nincs kompresszorzörej magasságállításkor) VarioGuide nyomvonalvezetés, SectionControl részmunkaszélesség szabályzás. A Variable Rate Control-lal pozíciófüggő inputanyag-kijuttatás is lehetséges. A 6 tonna körüli önsúly és a 10.500 kg megengedett össztömeg több mint 4 tonna terhelhetőséget biztosít a traktornak. Ahogy már FENDT-nél megszokhattuk a legfeljebb 5/2 (hátul/elől) kihelyezett hidraulikakör, szabadon hozzárendelhetők a kezelőelemekhez.

Az új VarioGuide generációt több nyitottság, nagyobb választék, könnyebb kezelhetőség és még nagyobb pontosság jellemzi. Két vevőegység közül lehet választani az üzemi igényeknek megfelelően (Trimble/NovAtel), amely a lopás, sérülés elleni kitűnő védelem érdekében a fülketetőben kapott helyet. Továbbá az eszköz lényegesen több korrekciós jel vételére alkalmas a nagyobb jelbiztonság érdekében. Az integrált szlipszabályozásnak (ASR, a váltóban elhelyezett érzékelő) és egyidejűleg a VarioGuide/GPS-méréseknek köszönhetően a radarszenzor sem szükséges már.

Három felszereltségi szint, több mint 220 opció a vevői igényeknek megfelelően. Van benne kormányzott pótkocsitengely-automatika, mellső emelőmű többek között tehermentesítő szabályzással, Cargo ás CargoProfi homlokrakodó (mérleg és határoló funkciókkal). Az 1000E TLT fordulatszám szélesíti a traktor használhatóságát, ill. a könnyű TLT-munkák még gazdaságosabban végezhetőek el vele. Indításgátló is helyet kapott az erőgépben ugyancsak a nagyobb biztonság érdekében. Az 500 SCR-rel összehasonlítva az 500 VARIO S4 széria esetén látható, hogy a Profi vagy a ProfiPlus felszereltségi szint technikai újdonságai közül már a Power felszereltségi szint is rengeteget tartalmaz, szám szerint 42 újításból 30-at.

A széria 516-os tagja egy FRAMEST FRALAZ 2700-assal fog bemutatózni Mezőfalván 2017. május 31. és június 1. napokon! Az AXIÁL szeretettel várja az érdeklődőket!

Programok, nyitva tartás, helyszín, térkép és egyéb információk: www.szantofoldinapok.hu