fbpx

Az Év Agrárembere 2019 Jövő agrárszakembere Tóth Diána

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 13.

A mezőgazdaság mindig is jelen volt Tóth Diána életében. Nyári szünidőit a dinnyeföldön töltötte: a dinnyeszedés, a kamionpakolás és az édesapjával együtt töltött éjszakák a nagybanin mind meghatározták pályaválasztását. Gazdasági agrármérnök, majd növényorvos szakon végzett, azóta szüleivel együtt szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik.

A helyi földbizottság elnökeként fontos tartja, hogy a településen gazdálkodó termelőkhöz kerüljenek a meghirdetett területek, szaktanácsadóként pedig segíti a környékbeli gazdák munkáját.

Az idei Nemzeti szörp és lekvárverseny, valamint a Magyarország Legszebb Birtoka zsűritagja. Küldetésének tartja hirdetni, mit jelent számára a mezőgazdaság, ezért különböző programokon keresztül (Élmény Tanya) nyerhetnek betekintést az érdeklődők családi gazdaságuk mindennapjaiba. A Farmer Lányaként közösségi oldalán megosztja tapasztalatait. Saját oldalán kívül számos online felületen publikál. Gyermekeknek tart előadásokat, de különböző rendezvényeken is beszél szívügyéről.

Az AgroWoman-Nők a mezőgazdaságban civil szervezet vezetőjeként olyan támogató agrárközösség létrehozását tűzte ki célul, ahol a nők kendőzetlenül oszthatják meg egymással tapasztalataikat és véleményüket. Pályázatot hirdetett „Közvetlenül a termelőtől a közösségi médián keresztül”. Véleménye szerint a generációváltás témája, a modernkori innovációs fejlődések, a közösségi média teljesen új szintre emeli az agrárszektor esélyét.

Az Év Agrárembere 2019 jelöltjeire január 20-ig szavazhat, a verseny honlapján, amelyet elérhet ITT