fbpx

Korszerű mérlegek a mezőgazdaság szolgálatában

Írta: Szerkesztőség - 2011 február 17.

A mérlegelés célja az élet és a munkavégzés könnyebbé tétele. Komplikált kérdésekre adott egyszerű válaszokon keresztüli probléma megoldás, ami a vásárlónak nemcsak egy terméket, hanem egy folyamatosan felügyelt és fejlesztett, teljes körű szolgáltatást biztosít.

Speciálisan kialakított berendezések biztosítják a mezőgazdaság, az állattenyésztés, az élelmiszeripar és egyéb területek mérlegelési feltételeit. A mérlegelési igények átalakulásával az elektronikus komponensek mára nem csupán a mechanikus mérlegek automatizálását szolgálják, hanem, mint közvetlen tehermérlegelő technológia, kiváltva a mechanikus összetevőket (emelő-áttételi karok, él- élágy kapcsolatok és körszámlapos mérőkijelzők) mérlegcellákkal és elektronikus terminálokkal. A korszerű méréstechnika a tenzometrikus mérési elven működik. A mérleg konstrukciókban az analóg vagy digitális mérlegcellák megfelelően össze vannak kapcsolva egymással és a mérlegterminállal. A terhelés hatására keletkező villamos jel kábelen eljut a kiértékelő terminálhoz, amely a pontos súlyértéket megjeleníti a kijelzőjén.

Hídmérlegek

A mezőgazdasági termények feldolgozásából vagy kereskedelméből élők számára kínál költség optimalizáló megoldást a közúti kamionmérlegek széles spektruma. Talajszintre vagy aknába telepíthető változatai 30-80 tonna mérésére alkalmasak. A moduláris kialakításnak köszönhetően egyszerűen helyszínre szállítható vagy áttelepíthető és könnyen üzembe helyezhető mérlegek IP 68-as védettségű mérlegcellákkal rendelkeznek, melyek tartósan nedves közegben (akár víz alatt) sem károsodnak.

Mivel a mérlegelt termékek a legtöbb esetben elszámolás tárgyát képezik, ezért a járműmérlegek az előírásoknak megfelelően hitelesítetten kerülnek üzembe helyezésre. Újrahitelesítésük kétévente esedékes.

További előírás a végrehajtott mérlegelésekre vonatkozó mérlegjegy nyomtatása, ami egy a mérőterminálhoz csatlakoztatott PC-n installált szoftver segítségével valósítható meg.

A mérlegek kialakítása könnyű tisztíthatóságot és rendkívül csekély karbantartási igényt eredményez.

Zsákoló, adagoló, átfolyásmérő mérlegek:

Azokon a helyeken, ahol az egyes csomagolási és adagolási technológiák folyamatos tömegmérést igényelnek az anyagáram megszakadása nélkül, jól alkalmazhatók a különböző zsáktöltő,átfolyásmérő és adagoló mérlegek. A magvak, szemes termékek zsákolására szolgáló berendezések gravitációs, elektro-pneumatikus vagy egyéb elven működhetnek.

Állatmérlegek

Az állatmérlegeket állattartó telepek, szakcsoportok, családi gazdaságok igényeinek figyelembevételével fejlesztette ki a Metripond-M93 mérleggyártó Kft.

Kis és nagy súlyú állatok mérésére különböző mérőképességű és platóméretű kivitelben készülnek.

Az állattartó telepeken, családi gazdaságokban azért van szükség az állatmérlegekre, hogy a tenyésztési idő során gyakori méréseket tudjanak végezni az állatokon, így kontrollálni tudják a szakemberek a gazdaságosságot, a testsúlygyarapodás és takarmányfogyasztás viszonylatában.

Az állatmérlegeknek hitelesítettnek kell lenni, mert az állatok eladása során pénzforgalmi elszámolás történik. Ezért minden elektronikus mérleget telephelyünkön lehitelesítünk.

Egyéb termékek:

A fent említett mérlegeken kívül termékpalettánkon megtalálható raklapmérleg, raktári mérleg, békamérleg, U-mérleg, húsipari kocsimérleg, felsőpályás húsmérleg, darumérleg. Foglalkozunk egyedi, speciális technológiai mérlegek tervezésével, gyártásával is.

MÉRÉS -> MINŐSÉG -> MEGBÍZHATÓSÁG -> TAKARÉKOSSÁG!

Műszaki és kereskedelmi egyeztetés céljából készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére cégüknél, vagy saját telephelyünkön. Keresse a Metripond-M93 mérleggyártó Kft.-t, előre is köszönjük bizalmát!

Háj József ügyvezető

METRIPOND-M93 Mérleggyártó Kft.

www.metripond-m93.hu