fbpx

Az MF Agrária durumbúza-termeltetési ajánlata

Írta: Szerkesztőség - 2017 március 14.

Hazai és külföldi malmokkal, felvásárlókkal együttműködve olasz mintára zárt termelési integrációt működtetünk, melyben termelőpartnereinkkel a tésztaipar igényeinek megfelelő, magas minőségű nyersanyagot állítunk elő.

A durumbúza hosszú idő óta kurrens, kül- és belföldön keresett termény. Piaca továbbra is kiszámítható, az átvételi árak magasak. Fontos tudni, hogy termesztéstechnológiája nem küldönbözik a malmi búzáétól, a magas minőségű durumbúzatermény viszont lényegesen magasabb áron értékesíthető, mint a malmi búza!

Jól bevált modellünk a következő: Ön az általunk biztosított fajtákkal, javasolt technológia betartása mellett durumbúzát termel. A megtermelt terményt szerződésben rögzített minőségi paraméterek teljesülése esetén megvásároljuk. Lehetőséget biztosítunk előre történő fix-, illetve a betakarítást követő piaci áron történő ármegállapítása.

Integrációnk számára önálló durumbúza-vetőmag portóliót fejlesztettünk. Fajtáink beltartalmi tulajdonságai (fehérje- és sikértartalom, sárgaindex, hektolitersúly) megfelelnek a belföldi és a külföldi feldolgozóipar legmagasabb minőségi elvárásainak.

Durumbúza termelése esetén a megfelelő fajtának kiemelt jelentősége van! Válasszon Ön is a tésztaipar igényei szerint nemesített kiváló fajtáink közül!

ODISSEO

· középkorai érésidejű,

· jó bokrosodóképességű,

· fehérjetartalma magas (14-15,5 %),

· üvegessége magas (80-90%).

DUROMAX

· grízkihozatala magas,

· üvegesség kiváló (80-90%),

· jó bokrosodóképességű,

· gyönyörűen kitelt, egészséges nagy szemek jellemzik.

LEVANTE (elfogyott!)

SARAGOLLA (elfogyott!)

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjük, biztosítsa vetőmag igényét mielőbb, mert jelentős igény mutatkozik fajtáink iránt!

Szaktanácsadó kollegáink segítik Önt a helyes fajtaválasztásban és a termesztés technológiával kapcsolatos kérdésekben!

www.mfagraria.hu