Biztonságban akarja tudni a báláját?

Agriflex, Agrostif – bízza a megoldást a Manuli többévtizedes tapasztalatára!

Mostanában a mezőgazdaságban is mind fontosabb szempont a környezetvédelem, azonban vannak cégek, amelyek már fél évszázada ilyen technológiákat alkalmaznak, gyártanak. A Manuli Stretch méltán vált a világ legnagyobbjává: kutatás-fejlesztési hatékonysága és szakmai elkötelezettsége révén az ipar után a mezőgazdasági csomagolások terén is az élvonalban van.

Bár a Manuli Stretch jelenlegi formájában 1969-ben alakult, a nevét adó olasz család már 1935 óta jelen volt a piacon gumiabroncsok, tömlők, tápkábelek gyártásával. Európa első raklapcsomagoló-fólia gyártójaként már 1969-ben megkezdte a 100%-ban visszaforgatható, lineáris kissűrűségű polietilén (LLDPE) feldolgozását. Mára a világ elsőszámú fóliagyártója: több, mint 15 ezer ügyféllel 65 országban elégíti ki az igényeket.

A magyar Manuli Stretch 2004 óta van jelen a piacon, de különleges helyet foglal el a vállalatcsoporton belül: nemcsak terméket, de szolgáltatást is nyújtunk, és széles portfóliónkkal, külsős termékekkel túlnőttük az anyavállalat termékkörét – mondja Arató Gábor, ügyvezető igazgató. Ugyanakkor a piacon sajnos gyakran tapasztalható károkozó és tisztességtelen magatartásokra és a fokozódó versenyre azzal válaszol, hogy erőteljesen növeli termékei hatékonyságát, illetve a végfelhasználói igényekre és a csomagolóanyag-felhasználás optimalizálására fókuszáló auditot biztosít.

A minőség mutatói:

– a Manuli minden terméke 100%-ban visszaforgatható, újrahasznosítható;

– 12 hónap garancia van a kiváló takarmányminőségre;

– több millió(!) bálán tesztelték a termékeket;

– tavaly 253.520(!) bálát csomagoltak Agriflex-szel csak Magyarországon;

– az elmúlt két évben 2,5 szeresére nőttek az eladások.

Legfontosabb célunk, hogy a Manuli Stretch egyet jelentsen a megbízhatósággal a magyar piacon is. Döntően a szakértelemben és a minőségben bízunk, de rendkívül fontos az a piaci magatartás is, amit képviselünk: az átláthatóság, a fair-play. Szívügyünk a csomagolás, ezért elsősorban szakemberekből áll a vállalat, és csak utána üzletemberekből: úgy tudunk kedvező árakat adni, hogy ez nem megy a minőség rovására – teszi hozzá Arató Gábor. A Manuli azon vállalatoknak nyújt megoldást, amelyek nem várt buktatók nélkül, kevés energiaráfordítással szeretnék jól, megbízhatóan és költséghatékonyan becsomagolni termékeiket. A Manuli emellett a beruházás tervezésétől a termelés előrehaladott fázisáig segítséget nyújt a partnereinek. – Minden termék más, így más feltételeknek kell megfelelnie, más szállítási körülményekkel, ezért nem mehet egy kaptafára a sikeres csomagolás metódusa. Mindig az egy raklapra jutó csomagolási költséget nézzük az elengedhetetlen feltételek teljesülése mellett – érvel Arató Gábor, hozzátéve: a Manuli németországi gyárában a folyamatos K+F tevékenység révén a termékeik mindig megfelelnek az új elvárásoknak, sőt, a cég maga támaszt elvárásokat a piac felé.

A prémium minőségű termékek iránt megnőtt a kereslet. Az anyavállalat terjeszkedése automatikusan hívta életre az agrártermékek felé való nyitást is, hiszen az agrárium rendkívül minőségérzékeny terület.

Az Agriflex bála stretch-fólia egy kipróbált és jól bevált termék: közel 40 éve van jelen a piacon, ár-érték alapján élvonalbeli. E szabadalmazott technológia csak a legjobb minőségű összetevőkkel dolgozik: a rendkívül magas oxigénkizáró képesség találkozik az ipari csomagolásban elengedhetetlen rugalmassággal, erővel. Az Agriflex tökéletes zárást biztosít, így fenntartja az optimális nedvességet, és kiváló takarmányt eredményez. Power fóliával költséghatékonyabb a bálázás: fontos, hogy a fólia-felhasználást előnyújthatóságon át racionalizáljuk, és ne a csomagolási körök csökkentésével. A Manuli standard fólia 70-100%-os előnyújtást, a power fólia 120-150%-os előnyújtást tesz lehetővé.

Az Agrostif bálakötöző kiváltja a bálaháló használatát: zöldtakarmány esetén növeli annak biztonságosságát, s kevesebb Agriflexre lesz szükség a csomagoláskor. Száraz takarmány esetén véd a belvíztől, megakadályozza a szürkerothadást, ellenállóbb, jobb vízlepergető, UV-álló és teherbíró képességgel bír a bálahálóhoz képest. E technológia most terjed: a Manuli szerint az Agriflexhez hasonló, töretlen életpálya elé néz.

Gazdaszemmel

szólva „ez a fólia bizonyult a leginkább időtállónak, még a tűző napon se renyhült meg, mint néha más termékek”, mondja Tekes József Bács-Kiskun megyei gazdálkodó. Manuli-termékeket régebb óta használ, a bálahálóval pedig tavaly ismerkedett meg. „Jól tud vele bánni a gép is, nagyon erősen, szépen tartja a bálát és annak a minőségét! Igazán, csak elégedettek lehetünk vele!

www.manulistretch.hu
06 1 477 7060

bála csomagolás környezetvédelem mezőgazdaság