fbpx

Az MF Agrária Kft. 2018-ban is az ország meghatározó durumintegrátora

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 18.

Hazai és külföldi malmokkal, felvásárlókkal együttműködve olasz mintára zárt termelési integrációt működtetünk, melyben termelő partnereinkkel a tésztaipar igényeinek megfelelő magas minőségű nyersanyagot állítunk elő.

Jól bevált modellünk a következő: Ön az általunk biztosított fajtákkal, javasolt technológia betartása mellett durumbúzát termel. A megtermelt terményt szerződésben rögzített minőségi paraméterek teljesülése esetén megvásároljuk. Lehetőséget biztosítunk előre történő fix-, illetve betakarítást követő piaci áron történő szerződéskötésre. A durumbúza kurrens, kül-, és belföldön keresett termény. Piaca kiszámítható, az átvételi árak magasak. Fontos azonban tisztában lennünk néhány – az elmúlt években kialakult – piaci sajátosággal: az európai malmok nem vásárolnak folyamatosan durum terményt! Ezért javasoljuk a Tisztelt Termelőknek, hogy lábon álló durum terményük egy részét (kb. 30%-ot) szerződjék le még a betakarítás előtt!

Az előre történő szerződés előnye, hogy garantált a piac, a termény elhelyezése, biztosíthatjuk a betakarítás előtti árakat, a fennmaradó mennyiséggel pedig szabadon ’spekulálhatunk’, kivárhatjuk az árak kedvező alakulását. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a megnövekedett termelési kedv miatt, azon termelők, akik nem szerződnek le még a betakarítás előtt, rövidtávon nem, vagy csak alacsonyabb árakon tudják értékesíteni terményüket. Ennek oka, hogy a régióban működő durum malmok előre leszerződik az őrlési igényük jelentős részét, így a betakarítást követően hosszú hónapokig nem vásárolnak szabad piacról durumbúzát, így a piac ’leáll’! Tehát aki nem szerződik előre, az várhatóan hosszabb ideig tárolni kénytelen terményét!

Szerződéskötési szándék esetén keressenek minket!

A felrakó hely és a mennyiség ismeretében árajánlatot készítünk Önnek, az ár elfogadását követően rövid határidővel elküldjük szerződésünket.

Elérhetőségeink:

Steinmacher László, Dunántúl 20/344-6321

Gonda László, Alföld, 30/933-1735

Termény iroda: Nyemcsok Márta 20/223-2089

További info: http://www.mfagraria.hu