Termeltetési integrációnk számára önálló durumbúza vetőmag portóliót állítottunk össze. A vetőmagot saját magunk szaporítjuk és fémzároljuk, biztosítva ezzel a megfelelő kiindulási alapot a jó minőségű termés eléréséhez. Fajtáink beltartalmi tulajdonságai (fehérje–, sikértartalom, sárga-index, hektoliter-súly) megfelelnek a belföldi és a külföldi feldolgozóipar legmagasabb minőségi elvárásainak. Termelőink részére az itthoni adottságoknak leginkább megfelelő fajtákat ajánljuk, melyek a következők: LUPIDUR Kiváló télállóságú és állóképességű, a tésztaipar igényeinek megfelelő beltartalomra képes őszi durumbúza-fajta Ausztriából.
- Kórtani tulajdonságai megbízhatóan stabilak.
- Fehérjetartalma magas (13,5-14%).
- Hektolitersúlya magas (83-85 kg/hl).
- Üvegessége magas (80%≤).
- Grízkihozatala közepes – magas.
LUNADUR Kiváló télállóságú, magas termőképességű, kiváló beltartalomra képes őszi durumbúza-fajta Ausztriából.
- Kórtani tulajdonságai megbízhatóan stabilak.
- Fehérje tartalma magas (15%<).
- HL súlya nagyon magas (83-84 kg/hl).
- Üvegessége magas (80-90%≤).
- Potenciális termőképessége 7-8 t/ha.
LEVANTE Extra tésztaipari minőségre képes, jó termőképességű durumbúza-fajta. Kiváló minőségű tésztaipari alapanyag Olaszországból.
- Alternatív típusú, őszi és tavaszi vetésre egyaránt alkalmas.
- Fehérje tartalma magas (14-16%).
- HL súlya magas (81-84 kg/hl).
- Üvegessége nagyon magas (90%≤).
- Potenciális termőképessége őszi vetésben 6-7 t/ha.
SARAGOLLA Magas termőképességű, nagyon jó semolina és sikér minőségre képes durumbúza-fajta Olaszországból, a durum hazájából.
- Alternatív típusú, őszi és tavaszi vetésre egyaránt alkalmas.
- Fehérje tartalma magas (13,5-15%).
- Ezerszem tömege nagyon magas (40-48 g).
- Sárga index értéke magas (b=24-26).
- Üvegessége nagyon magas (80-90%).
Durumbúza termelése esetén a megfelelő fajtának kiemelt jelentősége van! Válasszon Ön is a tésztaipar igényei szerint nemesített kiváló fajtáink közül! Szaktanácsadó kollégáink segítik Önt a helyes fajtaválasztásban és a termesztés technológiával kapcsolatos kérdésekben!