fbpx

Gépajánlatok tarlókezelésre

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 07.

Több gépcsoport közül is kiváló megoldásokat kínál a Mandam gépgyár. A nyugati mintára tervezett strapabíró lengyel gépek hosszú évek óta szolgálják a magyar gazdákat. Gazdaságos fenntarthatóság mellett jó minőségű munkát végeznek.

Ügyféligénytől, üzemmérettől, gépparktól, talajadottságtól, vagy akár termesztéstechnológiától függően három gépcsoport – szántóföldi kultivátorok, rövidtárcsák, valamint az egyre nagyobb teret hódító aprítóhengerek – közül választhatjuk ki a számunkra legalkalmasabb eszközt, vagy kombinálhatjuk őket együtt.

Mandam TOP szántóföldi kultivátor, vagy más néven grúber nagyon kedvelt eszköz a gazdák körében. Sekélyebb és mélyebb művelésre egyaránt alkalmas. Szárnykapával szerelt, melyek szükség esetén levehetők, így akár 30 cm-es munkamélységben is dolgozhatunk vele. Jól megszerkesztett, erős, háromgerendelyes vázra épülnek a nyírócsapos vagy rugós biztosítású kapatagok, majd keverő tárcsasor takarja vissza a jól átkevert, átdolgozott talajt, azt követően pedig többféle tömörítő henger közül választhatunk. Munkaszélesség:2,5/3/4,8/6 m. Természetesen nemcsak tarlóápolásra, hanem többek között a magágy előkészítésére és eketalpbetegség kiküszöbölésére is használhatjuk.

Mandam GAL rövidtárcsák függesztett és félig függesztett kivitelben is elérhetők a kis-, közép- és nagyobb gazdaságok számára is, azaz 2,5-től egészen 8 m-es munkaszélességig Egy igazi kompakt eszköz, mellyel még hatékonyabban lehet tarlóhántást és sekélyebb talajművelést végezni. A Mandam GAL tárcsák gumibakos biztosítással rendelkeznek, az új típusok megnövelt vázmagassággal készülnek. A két tárcsasor közötti távolság 100 cm, ahol terelőlemez vagy opcionális terelő pálcasor található. Nagyon jó az új típusok áteresztő-képessége nagyobb szártömeg esetében is. A gumibakos típusok kemény kötött talajon is magabiztosan dolgoznak. Csipkézett 560 mm-es gömbsüveg tárcsalapok jó kevernek és aprítanak, a robosztus szerkezet által könnyen belevágnak a talajba. Leggyakoribb tömörítő henger a 600 mm átmérőjű ékgyűrűs henger (sárkaparóval), melynek jó a rögtörőhatása, szépen visszatömörített homogén talajt hagy maga mögött.

Mandam WN aprító henger 3/4/5 m munkaszélességben, valamint 3 m-es tandemkivitelben kapható. Alkalmas bármilyen növényi maradvány (napraforgó, kukorica, repce stb.), vagy akár teljes értékű (magasságú és zöld tömegű) zöldtrágya aprítására is. Egyedi kialakításának köszönhetően felszerelhető a traktor frontjára vagy hátsó felfüggesztésére, de akár egyes rövidtárcsák előtagjaként is alkalmazható. Leginkább fronthidraulikán optimális a használata, mert magunk előtt látjuk a munkaterületet, és taposás nélkül apríthatjuk a növényi részeket. A késes tengely 380 mm átmérőjű, hat szegmensből áll, melyeken 8 mm-es keményforrasztott kések vannak felszerelve. Tökéletes alternatívája a szárzúzónak, viszont jóval alacsonyabb üzemeltetési költsége van. A Mandam WN aprító henger, az innovatív szerkezetnek köszönhetően kiváló eszköz tarlókezelésre, vagy a zöldtrágyával felülvetett területek művelésére. A növényzetet teljes mértékben elvágva, felaprítva homogén területet hagy maga mögött.

A MANDAM a talajművelő gépeik munkaminősége és a kedvező hazai áraknak köszönhetően egyre keresettebb márka.

Sato-Gép Kft.

http://www.satogep.hu