fbpx

Az új Axial-Flow 140-es és 240-es kombájnok: betakarítási technológia a legmagasabb színvonalon az Agro-Békés Kft.-től.

Írta: Szerkesztőség - 2014 november 03.

A 240-es széria fejlesztése és kialakítása a legnagyobb gazdaságok igényeinek kielégítését célozta meg a legmodernebb technológia felhasználásával, azt szem előtt tartva, hogy a legalacsonyabb üzemeltetési költség a legnagyobb megbízhatósággal párosuljon. A gép szíve a bevált egy rotoros technológia, amely a legtöbb előnyt biztosítja a minimális szemveszteség, a hihetetlen tisztaság és a termelékenység területén. Továbbra is egyedülálló a CVT technológia alkalmazása, amely lehetővé teszi a rotor, a ferdefelhordó és a vágóasztal kardánhajtását a lánc, illetve szíjhajtásokkal szemben. Ez nagyban csökkenti a karbantartási időt és a meghibásodások lehetőségét, valamint ezzel párhuzamosan növeli az erőátvitel hatékonyságát.

A CASE IH 1977-ben mutatta be a forradalmi egy rotoros technológiát, és azóta több mint 150.000 kombájnt gyártottak, mialatt folyamatosan ezt fejlesztették és a kombájnok teljesítményét növelték. Ennek eredménye lett a legkifinomultabb betakarítási technológia, ami egyedülálló a mai napig. Ez a technológia bizonyítottan a legkíméletesebb cséplést és leválasztást biztosítja, ami nagyobb jövedelmet biztosít a tulajdonosának.

Az új szériák a CASE IH több évtizedes tapasztalatának és fejlesztéseinek az eredménye, amelyek egyedülállóvá teszik a nagyteljesítményű betakarításban.

Új motorok kerültek a kombájnokba, melyek a teljesítmény növekedése mellett alacsonyabb fogyasztást biztosítanak a Hi-SCR technológiával, mely egyben az új emissziós kibocsátásnak is eleget tesz. Minden modell nagyobb teljesítmény leadására képes, a 5140, 6140 és 7140 312 LE, 400 LE és 449 LE-s lett, míg a 7240, 8240 és 9240 498 LE, 571 LE és 636 LE-s lett.

A továbbfejlesztett rotornak köszönhetően még kíméletesebb a cséplés, így a magminőség tovább növekedett, ami kézzel fogható hasznot biztosít a gép tulajdonosának évről-évre.

A 140-es és a 240-es széria is a kategóriájában a legnagyobb ürítési teljesítményt biztosítja, akár 156 l/sec. sebességet.

A kabinok kialakítása és a kezelő felületek a legnagyobb kényelmet biztosítják a gépkezelőnek, annak érdekében, hogy egész nap csak a munkára tudjon koncentrálni.

Integrált AFS rendszerrel szerelhetőek a gépek, mely biztosítja az automata kormányzást akár 2,5 cm-es pontossággal, valamint valós időben mutatja a hozamot és a nedvességet. Az új AFS Connect technológiának köszönhetően a tulajdonos a számítógépén követheti nyomon az adatokat.

A 240-es széria normál vagy rugózott hevederrel rendelhető, így a tapadás növelhető, a talajnyomás pedig jelentősen csökkenthető.

A kombájnokhoz a legújabb fejlesztésű Vario, flex vagy szalagos vágóasztalok rendelhetőek egészen 12,5 m-es szélességig, melyek arról gondoskodnak, hogy a legkevesebb veszteség keletkezzen csak a vágóasztalokon.

Ezt a technológiát kínálja és mutatja be az Agro-Békés Kft. a gazdálkodóknak.

www.agrobekes.hu