fbpx

Az ünnepi pillanatokra a gazdásztársadalomnak is szüksége van!

Írta: Sándor Ildikó - 2018 november 02.

Az idei megmérettetés előtt egy kis ízelítő a tavalyi hangulatból: …olyan jelöltjeink voltak, akik már jelentős teljesítményt tudnak felmutatni, amit úgy értek el, hogy társaikat is emelték magukhoz, együtt haladtak, képesek voltak úgy építkezni, hogy adtak is, együttműködtek, közben a környezetüket is építették, segítséget tudtak nyújtani a civilek, a településüknek vagy épp a többi szakembernek. Olyan emberekről beszélünk, akik szinte a nulláról indulva ma már európai szinten tudnak termelni. Az a meggyőződésem, hogy az ember életműve önmagáért beszél, és ez az üzenet a jövő generációja számára is fontos…


Nagy István agrárminiszter

A miniszter – aki a díj fővédnöke is – kiemelte: a magyar mezőgazdaság példaértékű szereplőinek bemutatása egyszerre társadalmi, kulturális és gazdasági érdek. A díj nem egy-egy cselekedetet, hanem egy egész életművet értékel.


Mátrai Zoltán ügyvezető, Agrotrend

Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója, a díj védnöke szerint a mezőgazdaság sikere és jövője azon is múlik, hogyan tudnak az ágazatnak olyan fiatalokat megnyerni, akik az egyre erősödő versenyben helytállnak, akik segítségével sikerül fenntartani és megőrizni a vidéki életformát.

Az Év Agrárembere kitüntető díjnak eddig két növényorvos (Kujániné Cser Olga 2014-ben, Zsigó György 2015-ben) és két kertészmérnök (Csikai Miklós 2016ban, Mutsy Árpád 2017-ben) győztese és sok kiváló kategóriagyőztese, jelöltje volt.

A 2014-ben alapított elismerésre bármely ágazati szereplő jelölhető november 11-ig szakmai bemutatkozás és fotó feltöltésével a www.azevagrarembere.hu oldalon.

Sándor Ildikó