fbpx

Bankoljon videókapcsolaton keresztül!

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 15.

A személyes ügyintézést igénylő lakossági ügyfelek okostelefonjuk, laptopjuk, tabletjük vagy asztali számítógépük segítségével élő videókapcsolaton keresztül folytathatnak ügyintézést a Takarékbanknál.

A Magyarországon legnagyobb fiókhálózattal rendelkező Takarékbank élen jár az innovatív megoldások bevezetése terén. A Takarék Mobil Bankfiókok mára 15 buszból álló flottát alkotnak, amik jelenleg 100 településen 150 ezer embert szolgálnak ki. Az egyedülálló kezdeményezéssel nem csak olyan településeket ér el a Takarékbank, ahol korábban kirendeltséget működtetett, hanem olyanokat is, ahol hosszú évek óta egyetlen pénzintézet sem volt jelen.

A Takarékbank másik újítása a 2018-ban létrehozott Smart Point. Az Alcsútdobozon működő alkalmazottak nélküli kirendeltségbe betérő ügyfelek 0-24 órában intézhetik napi pénzügyieket, de akár csomagot adhatnak fel vagy vehetnek át.

A most bevezetett VideoBank szolgáltatást a koronavírus-járvány miatt fejlesztette ki gyorsított ütemben a Takarékbank. A szolgáltatás indulásakor a Takarékbank meglévő lakossági ügyfelei videóchaten intézhetik egyebek mellett a hitelekhez (például CSOK vagy Babaváró hitel), bankkártyájukhoz, bankszámlájukhoz vagy akár a lekötéseikhez kapcsolódó ügyeiket is. A videós ügyintézés ugyanolyan biztonságos, mint a fióki kiszolgálás, hiszen az ügyfelek azonosítása megegyezik a bankfiókban alkalmazott folyamattal.

Jelenleg 5 ügyintéző várja a hívásokat munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:00 óra, pénteken pedig 8:00 és 15:00 óra között. Az ügyintézés teljes beszélgetéséről rögzített és megfelelően tárolt felvétel készül. A létrejövő nyilatkozatot, adatlapot, szerződést az ügyfelek hang alapon tudják aláírni. A megkötött szerződéseket a banki aláírást követően postai úton juttatja el a Takarékbank az ügyfelek részére. A Takarékbank törekszik a VideoBankon keresztül igénybe vehető szolgáltatásainak további kiterjesztésére.

Jó ütemben halad a vállalkozások kiszolgálását segítő funkciók fejlesztése is. Az ügyfelek továbbra is a netbank segítségével gyorsan intézhetik utalásaikat, amennyiben azok megfelelnek az AFR utalás feltételeinek.

Az új szolgáltatással kapcsolatos észrevételeiket, kérdéseiket a kijelentkező képernyőn szereplő értékelés kitöltésével is várja a Takarékbank, hogy a rövid idő alatt kifejlesztett új ügyintézési csatornát minél inkább ügyfelei igényeire szabhassa.

Kép forrása: Forbes

CÍMKÉK Takarékbank