fbpx

A vidék bankja együttműködésben a baromfiágazattal

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 január 18.

Folytatja és kibővíti együttműködését a Takarékbank és a Baromfi Terméktanács (BTT). A megújított megállapodás alapján a felek nemcsak információ- és tapasztalatcserével, hanem tanácsadással, képzéssel, piaci előrejelzésekkel is segítik a jövőben a baromfiágazat hatékonyságának és versenyképességének javítását.

A megállapodást a Takarékbank részéről Szabó Levente üzleti vezérigazgató-helyettes, a BTT oldaláról pedig Csorbai Attila elnök írta alá.

A Takarékbank meghatározó szerepet tölt be a magyar mezőgazdaság és így a hazai baromfiágazat finanszírozásában. Szabó Levente az aláírást követően megerősítette, hogy a takarékszövetkezeti szektor hagyományaihoz hűen a Takarékbank továbbra is arra törekszik, hogy a magyar vidék, a hazai agrárvállalkozások első számú bankja legyen. Az elmúlt időszak integrációs folyamatainak célja, hogy a Takarékbank ugyanakkor egy modern, innovatív pénzintézetté váljon, amely képes megfelelni a 21. század kihívásainak. Az információs technológiák robbanásszerű fejlődése, a digitalizáció elérte a mezőgazdaságot, és azon belül a baromfiágazatot is. – Az a célunk, hogy nemcsak kedvező feltételű hitelekkel, hanem a legújabb piaci és technológiai ismeretekhez való hozzáférés megteremtésével is segítsük a magyar baromfiágazati szereplőket a hazai és nemzetközi piacokon való helytállásban – tette hozzá Szabó Levente.

A Baromfi Terméktanács a broilercsirke-, pulyka- és tojáságazat mellett a víziszárnyassal foglalkozó tenyésztőket, termelőket, vágó-feldolgozó üzemeket és továbbfeldolgozó üzemeket is képviseli. A baromfiágazat a magyar állattenyésztés egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata, amely a rendszerváltás óta nemcsak megőrizte, hanem javítani is tudta nemzetközi pozícióit. Csorbai Attila elmondta: – A baromfiágazat a legnagyobb hazai állattenyésztési ágazat, exportteljesítménye, termelési értéke, termelési volumene alapján. Az ágazat a jövőben is képes lehet termelési volumeneit növelni, versenyképes terméket előállítani. Ehhez részben állami fejlesztési források, részben pedig megfelelő finanszírozási megoldások szükségesek. A BTT ezért nyitott minden olyan együttműködésre, amely ezeknek az ágazati céloknak a megvalósítását segíti.

A megújított és kibővített együttműködés keretében a BTT egyebek között vállalja azt is, hogy a Takarék Csoport agrárfinanszírozással foglalkozó munkatársainak a baromfiágazatról szóló, annak gyakorlatára koncentráló képzést tart.