fbpx

Bárány Péter Az Év Agrárembere 2020-as kiírásának közönségdíjasa!

Írta: Agrárágazat-2021/06. lapszám cikke - 2021 június 02.

Már hetedik alkalommal került meghirdetésre Az Év Agrárembere kitüntető díj, ahol ezúttal 30 jelölt 10 kategóriában szerette volna elnyerni a kitüntető címet. A döntőbe jutott versenyzők egy online szavazás segítségével a közönség előtt is minden alkalommal megmérettetnek. Ezúttal 1104 szavazattal Bárány Péter, a Master Good cégcsoport ügyvezetője és tulajdonosa nyerte el a közönségdíjat. Ennek kapcsán kérdeztük sikerük titkáról.

 

Bárány Péter

 

Mi állhat egy világhírű cég sikerének a hátterében?

Fontos szerepet játszik az innováció a cégcsoport életében. Nagyon szerteágazó a tevékenységünk, hiszen nem csak egy szűk profillal rendelkezünk: gyakorlatilag a szántóföldi integrációtól a takarmánygyártáson keresztül a tenyésztésen át keltetéssel, hizlalással, vágással és feldolgozással, a Sága révén pedig készítménygyártással is foglalkozunk. Innovatív megoldásaink már nem csupán Magyarországon, de nemzetközileg is elismertek. Ilyen például a trágyafeldolgozás és -újrahasznosítás: növényi tápanyagot készítünk a telepünkről begyűjtött baromfitrágyából, és azt Bio-fer márkanéven értékesítjük. Szintén innovatív megoldás, hogy a vágóhídi melléktermékeket feldolgozzuk, és kutyaszalámit készítünk belőlük. Egy kimagasló innovációnk egy barcelonai startuppal közösen fejlesztett robottal végzett, 24 órás monitoringozás az állattartásban; ez segít abban, hogy többet tudjunk meg az állatok viselkedéséről és a számukra optimális környezet kialakításáról.

A kisvárdai vágóhíd 17 évvel ezelőtti megvásárlásával gyakorlatilag a nulláról kezdtük élelmiszeripari tevékenységünket, mára viszont Európa és talán a világ legkorszerűbb és legkomplexebb vágóhídját üzemeltetjük.

Az Év Agrárembere 2020-as kiírásában Dr. Orlóci László, a Füvészkert igazgatója 994 szavazattal a közönségdíj második helyét, Szakács Tamás, a Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója 874 szavazattal pedig a közönségdíj harmadik helyét tudhatja magáénak.

 

Törös Ramóna