fbpx

Bemutatjuk legnépszerűbb repcehibridjeinket

Írta: Szerkesztőség - 2020 július 15.

Ugyanúgy, ahogyan a kukorica és a napraforgó esetében, a Pioneer az őszi káposztarepce terén is törekszik a magas termésstabilitású és széles adaptációs képességű hibridek bevezetésére. Tesszük ezt egyszerre a MAXIMUS® és a hagyományos, magas hibridek piacán egyaránt. Saját törekvéseinket igazolják vissza a vásárlói vélemények és igények, amelyek alapján a PT271 és a PX113 hibridjeink váltak a legnagyobb területen termelt Pioneer hibridekké Magyarországon.

PT271

A legnépszerűbb* Pioneer® repcehibrid Magyarországon.

  • Phoma Rlm7 rezisztenciával rendelkezik.
  • Megdőlésre nem hajlamos.
  • Őszi fejlődése nagyon gyors, és erőteljes tavaszi vigorral rendelkezik.
  • Olajtermése a legjobb hibridek szintjén van.
  • TuYV (Tarlórépa sárgaság vírus) ellenálló hibrid.

Termesztési ajánlás:

Azoknak az innovatív termelőknek javasoljuk, akik a legnagyobb terméseket célozzák meg, és ehhez keresik az újdonságokat.

 

„Jó talajadottságunk és az évek óta folyamatosan tökéletesített, maximális termést célzó termesztési technológiánk a legjobb repcehibridet kívánja. Többéves tapasztalatunk, hogy a PT271 megfelel ennek az elvárásnak. Jó állóképességével, kipergés-ellenállóságával, jó kórtani tulajdonságával, de mindenekelőtt kimagasló termőképességével kiköveteli helyét a vetésben. Számunkra a termés stabilitása is különösen fontos. Versenytársait ezzel a tulajdonságával tudja legbiztosabban legyőzni, mivel jó aszálytűrő. Idén ennek a tulajdonságának nagy hasznát vesszük, hisz a megszokott méretű a virágzó mező, az elágazások és a virágok száma sem mutat komoly csökkenést a korábban megszokotthoz képest annak ellenére, hogy az idei tavasz csapadékban szegény volt. Összegzésként elég annyi, ha sikert szeretne aratni, PT271-et vessen!”
Szerecz András, Cégvezető
Gyékényesi Mg. Zrt., Gyékényes

 

PX113

A második legnépszerűbb* Pioneer® repcehibrid Magyarországon. Megbízhatóság és kiváló kórtani tulajdonságok jellemzik.

  • Az első MAXIMUS® hibrid, amely Phoma Rlm7 rezisztenciával rendelkezik.
  • Erőteljes, gyors őszi növekedés, jó talajtakarás, elterülő növények jellemzik.
  • Tavaszi fejlődési erélye gyorsabb a korábbi féltörpe hibridjeinknél.
  • TuYV (Tarlórépa sárgaság vírus) ellenálló hibrid.

Termesztési ajánlás:

Minden repcetermelőnek fokozottan ajánljuk a figyelmébe a PX113-at, mert agronómiai tulajdonságokban és termőképességben határozott előrelépés a MAXIMUS® hibridek sorában!

 

„A K&G 94 Bt. az idei évben megközelítőleg 180 ha területen használ Pioneer repcehibrideket. A vetési portfólióban csak Pioneer repcéket alkalmazunk, hisz a hibridpaletta olyan széles, hogy minden területi adottságra találunk megfelelő anyagot. A hagyományos magas repcehibridek mellett használunk Maximus repcéket is, függően attól, hogy hova kívánjuk elhelyezni az adott hibridet, és hogy az adott hibrid milyen morfológiai, élettani és kórtani tulajdonságokkal rendelkezik. Így próbáljuk maximalizálni a gazdálkodás sikerességét technológiánk, gazdálkodási körülményeink figyelembevételével.
Térségünket egyre inkább jellemzi a koraőszi, valamint a tavaszi aszály, melyek hatásai a közepes adottságú vagy ennél gyengébb, rossz vízháztartású területekkel párosulva csak közepes vagy gyenge terméseredményeket produkálnak. Ilyen adottságok között óriási előny egy olyan hibrid repce használata, mely jól bírja a kitett talajokat, megfelelő módon tolerálja az aszályos körülményeket, és olyan termésbiztonsággal rendelkezik, ami a szélsőségek között is szavatolja a kiemelkedő hozamot.
Ez a hibrid a Pioneer PX113 repcehibridje. Kiemelkedő előny vele kapcsolatban a széles vetésidő-optimum, valamint az erőteljes, robbanásszerű, gyors őszi növekedés. Rendkívül jó talajtakarást mutat, gyomelnyomó képessége kiváló. Gyors őszi növekedése miatt még megkésett vetés esetén is erős tőlevélrózsás állapotban megy a télbe, ezért télállósága kivételes. Tavaszi fejlődése gyors. Aszálytűrése, termésbiztonsága mellett kiemelkedő kórtani tulajdonságokkal rendelkezik. Nem csoda, hogy ilyen előnyökkel felvértezve Magyarországon a harmadik legnagyobb területen vetett repcehibrid. Mi is számítunk rá a jövőben is.”
Károly Ferenc, Ügyvezető
K&G 94 Bt., Darnózseli

 

Sólyom János
vetőmag-termékmenedzser
Corteva Agriscience

*2019 Kleffmann piackutatás