fbpx

KWS repcék: kulcs a sikerhez!

Írta: Szerkesztőség - 2020 július 15.

A KWS vállalat olyan, egész Európára kiterjedő kísérleti hálózatban tesztelt repcehibrideket kínál a gazdálkodóknak, amelyek eltérő termesztési adottságokhoz is kiválóan alkalmazkodnak.

Kiemelkedő tulajdonságaik

Hazánk termőhelyadottságai nagyon változatosak, területről területre, tábláról táblára változhatnak. Ezért fontos a KWS repcehibridek tulajdonságainak ismerete. A terület adottságaihoz választott hibrid biztosítja a legjobb terméseredményt. A kiválasztott hibrid legfontosabb tulajdonságai lehetnek a sikeres gazdálkodás kulcsai. Válassza ki a megfelelő kulcsot, ami ajtót nyit a nyereséghez! Ismerje meg a KWS idei repcevetőmag-kínálatát!

UMBERTO KWS – A piacvezető

Az UMBERTO KWS a magyar repcetermesztés egyik legkiforrottabb hibridje. Több éves kísérleti munka és tesztelést követően került a hazai repcepiac élére. Kimagasló terméseredmény várható kedvezőtlen környezeti hatásokkal sújtott évjáratokban is. Rendkívüli víz- és tápanyaghasznosító paramétereinek köszönhetően gyengébb adottságú (aszálysújtott) régiókban is sikeresen termeszthető. Vetést követően a gyors, egyenletes kelés erőteljes állományt biztosít, így a téli kifagyással szemben rendkívüli ellenállóságot mutat. Az UMBERTO KWS betegségekkel szembeni ellenálló képessége új szintre lépett. A fómabetegség (Phoma lingam) különböző rasszainak károsításának megakadályozásáról az RLM7-3 gének gondoskodnak, míg a fehérpenészes szárrothadással (Sclerotinia sclerotiorum) szemben mérsékelten rezisztens. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően az UMBERTO KWS lett a legnagyobb területen vetett repcehibrid Magyarországon 2019-ben.

Idei újdonságaink: FELICIANO KWS– Az egészség bajnoka

Portfóliónk egyik újdonsága a FELICIANO KWS hibrid, amelyben több, a repce termésstabilitásához fontos tulajdonságot tudtunk ötvözni. A FELICIANO KWS jól alkalmazkodik különböző termőhelyi adottságokhoz, gyengébb termőhelyen és eltérő talajtípusokon is sikeresen termeszthető, eltérő évjáratokban is stabilan terem. A fómás levélfoltosság és szárrák az őszi káposztarepce legfontosabb betegsége egész Európában és Magyarországon is. A FELICIANO KWS fómás betegséggel szembeni rezisztenciája egy teljesen új rezisztenciagénre, az RLMS-re épül. Az RLMS rezisztencia gén a fóma elleni védelem legújabb generációja. Jelenleg ez biztosítja a legmagasabb védelmet a fómás megbetegedéssel szemben.

A FELICIANO KWS kiváló genetikai TuYV (tarlórépa sárgaság vírus) ellenálló képességgel is rendelkezik.

CRISTIANO KWS – A kirobbanó erő

A KWS repceportfólió idei másik újdonsága a középkorai érésű CRISTIANO KWS. Fómás megbetegedés ellen rezisztenciával rendelkezik. Erről az RLM7 gén gondoskodik. Szklerotíniás megbetegedéssel szemben nagyon jó ellenállóságot mutat. A CRISTIANO KWS kiemelkedő tulajdonsága a nagyfokú kipergés-ellenállása. A kipergés-ellenálló hibridek becőfalai között erősebb kötés van. Felnyílásához nagyobb erőre van szükség, jobban ellenállnak a becőt érő erőhatásoknak.

KWS CYRILL CL

A KWS a Clearfield® szegmensben is új hibriddel képviselteti magát. A KWS CYRILL CL Magyarországon államilag elismert hibrid. A tesztelési időszakban mutatott 6%-os terméselőnyével az éréscsoportjának meghatározó tagja. Mind a mennyiségi, mind a minőségi paraméterek alapján is egy kiváló lehetőség azoknak a termelőknek, akik Clearfield® technológiát alkalmaznak. Megújult repceportfóliónkkal minden termelői igényt ki tudunk szolgálni, és a repcét érintő kihívásoknak meg tudunk felelni!

Keresse fel honlapunkat, vagy hívja területi képviselőinket!

KWS Magyarország Kft.
www.kws.hu
www.facebook.com/KWSMagyarorszag