fbpx

BI-KA: hazai megoldások fuvarozásra, logisztikára

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 27.

A BI-KA Logisztika Kft., mint a közép-magyarországi régió piacvezető, magyar magántulajdonban lévő nemzetközi logisztikai vállalata fennállása óta elkötelezett szolgáltatója a mezőgazdaságnak.

Az előző lapszámban ízelítőt adtunk elérhető, egyedi szolgáltatásainkról – most további megoldásaink mutatkoznak be. Megtisztelés lenne számunkra, ha hamarosan Önöket is megbízóink között köszönthetnénk. Kérem, forduljon hozzánk bizalommal a http://www.bikalogisztika.hu oldalon, vagy keressen bennünket az [email protected] e-mail címen!

Könnyített félpótkocsik – ha a súly számít

A félpótkocsik különlegessége, hogy befogadó-képességük, könnyűszerkezetes felépítményük és mindösszesen 5,2 tonna önsúlyuk miatt a normál típusokénál 10%-kal nagyobb, azaz 26 tonna.

Elsősorban olyan feladatokhoz ajánljuk, ahol kiemelten számít a súly, és fontos szempont, hogy csökkenjen a fajlagos szállítási költség. Jellemzően raklapozott mezőgazdasági termékekhez, big bages, illetve zsákos terményekhez ajánljuk. Könnyített félpótjaink a 2017-es esztendőben egyenként 3000 tonna árut mozgattak meg Európában, jelentősen csökkentve megbízóink ellátásilánc-költségeit, valamint a környezeti terhelést a kontinensünkön.

Tandem – ha a térfogat számít

Sokszor nem a rakodás optimalizálása vagy a raksúly a legfontosabb szempont, hanem a térfogat. Erre megoldásunk a piacon jelenleg elérhető legkomplexebb tandem jármű, mellyel egy nyerges-félpótkocsihoz képest 30%-al, míg egy Mega félpótkocsihoz képest 10%-al több térfogat áll rendelkezésre amellett, hogy a raksúly változatlanul 24 tonna lehet. A 2017-es esztendő utolsó eszközfejlesztési ciklusában büszke flottánk új tagjai így tandem eszközeink lettek, melyek azóta is megelégedésünkkel járják Európa útjait. Ukrajna, Oroszország & FÁK-terület, Törökország, Szerbia, Irán és Irak

Ezek a viszonylatok speciális szaktudást, tapasztalatot, nyelvtudást és kapcsolatrendszert igényelnek. A szállításokhoz minősített alvállalkozókat veszünk igénybe, akik megfelelő engedélyekkel és útvonalbéli tapasztalatokkal rendelkeznek a sokszor időérzékeny szállítások végrehajtásához – kipróbált személyzettel, megfelelő áru- és okmányismerettel rendelkező pilótákkal járjuk Európa és Ázsia legtávolabbi pontjait. Harmadik országokba irányuló forgalmunk jelentős részét a mezőgazdasági gépek és a vetőmagok exportja teszi ki, de jelentős importforgalmat bonyolítunk szerb és török területről Európába, elsősorban hazánkba és a környező országokba.

Raktárlogisztikai megoldások

2013 óta Regionális Logisztikai Központot üzemeltetünk a 4-es főút közvetlen szomszédságában. Telephelyünk működő, 1,6 km hosszú iparvágány-bekötéssel rendelkezik, és az egyetlen, régióbéli, jelenleg üzemelő, fedett átrakóterület vasútról közúti forgalomra. Raktárlogisztikai tevékenységünk kapcsán kétműszakos munkarendben, nyújtott nyitvatartási időben, vámszakmai szolgáltatással együtt állunk megbízóink rendelkezésére 15 ezer m2-en. Megbízóink között tudhatjuk a legnagyobb mezőgazdasági gép- és műtrágyagyártókat, -forgalmazókat, akiknek jellemzően komplex logisztikai megoldást biztosítunk: vasúti szállítás, átrakás, vámkezelés, teljes körű belföldi disztribúció és nemzetközi szállítmányozás.

BI-KA Logisztika Kft.

H-5000, Szolnok Városmajor út 23.

+36 56 524 050

[email protected]

uwww.bikalogisztika.hu