fbpx

Bridgestone, a világelső

Írta: - 2014 szeptember 26.

A Global Tire Company Rankings 2014 a világ gumiabroncs gyártóinak éves rangsorolása. A rangsorolás alapja a cégeknek az abroncs gyártásban és értékesítésben felmutatott teljesítménye és financiális ereje volt.

A Bridgestone a 27,4 milliárd dolláros abroncs értékesítésével, ami a cég bevételének több mint 85%-a, megtartotta a csúcson elfoglalt helyét. Az őt követő versenytárssal szemben közel 2 milliárd dollárral vezet. A cég teljes bevétele a cég egyéb tevékenységeiből 2013-ban több mint 36 milliárd dollár volt.

Az elmúlt hat esztendő során a Bridgestone mindvégig a világ legnagyobb abroncs és gumitermék gyártója volt. Ezt bizonyítja a Tire Business magazin legfrissebb rangsorolása is.

A Bridgestone rangsorban elfoglalt vezető pozíciója a részesedések kisebb cégek irányában történő diverzifikálását és a modern technológiai fejlesztésekbe történő szisztematikus beruházásokat előirányzó, jól átgondolt stratégiának köszönhető.

Összességében a gumiabroncsot gyártó 10 vezető cég a világ tavalyi gumiabroncs forgalmának közel 63%-át bonyolította le.

Forrás: Global Tire Company Rankings 2014 vizsgálata