Bezárás

Bővül a McCormick X generáció

Írta: Szerkesztőség - 2014 szeptember 26.

McCormick X50m és X50

A legfrissebb Tier 4i környezetvédelmi előírásoknak megfelelő 3,4 literes turbós, levegő utánhűtős Perkins motorokkal szereltek az X50 és X50m modellek 85-113 LE teljesítmény kategóriában. Fontos kiemelni, hogy ezek 4 hengeres motorok, finomabb járásúak, mint a 3 hengeresek. A mai kornak megfelelően elektronikus üzemanyag befecskendezéssel rendelkezik, és a Tier 4i környezetvédelmi előírásait is sikerült AdBlue használata nélkül elérni, így egyszerűbb a kipufogógáz-kezelő rendszer. Az X50 és X50m között a legnagyobb különbség a váltóban és a véglehajtásban van. Az X50m 24 előre és 12 hátra sebességes szinkronizált váltóval rendelkezik, míg az X50 elektromos irányváltós, 3 Powershift fokozatos összesen 36 előre és 12 hátra fokozatos váltóval is rendelhető. Mindkét sorozatnál az öszkerékhajtás kapcsolás és a differenciálzár kapcsolása elektrohidraulikusan, gombnyomásra történik. Opciók és alapfelszereltség terén is az X50 magasabb szinten van a TLT alapfelszereltségként elektrohidraulikus kapcsolású (X50m-nél opciós tétel), míg opcióként 3 sebességes TLT hajtás is rendelhető, mely az X50m esetében már nem elérhető. A függesztőkarok mozgatása alapfelszereltségként mechanikus vezérlésű, de az X50 esetében opcióként potméterrel, elektronikusan precízen állíthatóak. A maximális emelési képesség két segédmunkahengerrel az X50m esetében 4.350 kg, míg az X50 valamivel többet, 4.750 kg-ot tud emelni. A hidraulika teljesítmény mindkét sorozatnál 82 liter/perc, mely 2 vagy opciókén 4 kihelyezett szeleppárt is elláthat olajjal.

McCormick X50 homlokrakodóval

McCormick X50 homlokrakodóval

A McCormick X7-hez hasonló külső megjelenést kapott az X50 és X50m sorozat az egységes márkaarculat kialakítása érdekében. A fülke belseje is szebb, világosabb kialakítást kapott, új kezelőszervek, és új modern műszerfal ékesíti a gépet. A kezelőszervek kényelmes elhelyezésűek, a hosszú munkás órák alatti kényelemről hatékony légkondicionáló és légrugós ülés gondoskodik.

Az X50 és X50m sorozatok igen univerzálisan használható traktorok, 4-4,5 t közötti menetkész tömegüknek hála talajmunkára, szántóföldi munkákhoz, szállításhoz, rakodási munkálatokhoz ideális, ráadásul 2 m alatti teljes szélességüknek köszönhetően sorközműveléshez, illetve nagyobb sortávolságú szőlő és gyümölcsültetvényekbe is megfelelő, tehát egy igazi univerzális gép.

McCormick X50 traktor rendterítővel

McCormick X50 traktor rendterítővel

A McCormick X generációja a következő 2 évben előre láthatóan 4 sorozattal is bővül, így a kínálat teljesítmény kategóriában felfelé és lefelé egyaránt kitolódik. Addig is keressék a McCormick traktorokat a nagyobb országos kiállításokon és a SZEGÁNA Kft. kínálatában.

Nagy Márk