fbpx

Cont-Eco Kft.: Állandó fejlődésben

Írta: Szerkesztőség - 2017 július 13.

Szombathelyen található a 25 éves születésnapját ünneplő Cont-Eco Kft. Az elmúlt negyedszázad alatt nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Európában is jelentős hírnévre szert tevő kerítéstechnikával foglalkozó vállalkozás múltja igazi sikertörténet.

Édesapám, Dr. Vargyas Csaba agrármérnök közismert szaktekintélynek számított itthon és külföldön is. Ő határozta el 1991-ben, hogy egyfajta úttörő szerepet vállalva olyan kerítéstechnikai céget hoz létre, amely a mező, a szántó, az erdő kultúráját – egyúttal a vadakat is – védi, és a gazdálkodók hasznát is biztosítja. Ma már elmondhatjuk, hogy elképzelése tökéletesen bevált – elevenítette fel Vargyas Csaba tulajdonos, ügyvezető.

Kérem, vázolja fel, hogy az elmúlt 25 esztendő során hová sikerült eljutni!

A kerítésrendszerek telepítése, építése és a kerítéstermékek kereskedelme mára komoly eredményeket hozott. 1995-től 25 vadaskertet építettünk, több mint 1000 km hosszúságban. Ezen felül 1000 km hosszan építettünk vadkárelhárító kerítéseket szerte az országban. Képzett és elkötelezett munkatársakkal – akik ma tizenegyen vannak –, valamint a legkorszerűbb eszközökkel és gépekkel, mindig a megrendelők igényeire szabott megoldásokkal, valódi minőséget kínálunk. Tevékenységünk legnagyobb részét a mezőgazdasági üzemek, szántóföldi terményvédelem érdekében létesített vadkárelhárító kerítések, legeltetéstechnikai igényeinek kiszolgálása, az állami és magánerdészetek vadkárelhárító kerítés telepítési terveinek megvalósítása teszi ki, valamint ipari és infrastruktúra kerítések kivitelezése.

Minden típusú mechanikus és elektromos kerítésrendszert a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával meg tudjuk valósítani. A villanypásztor-kereskedelemben az EU szabványrendszerének mindenben megfelelő, berendezéseket és kellékanyagokat forgalmazunk. 2005 óta jogosultak vagyunk az ISO 9001:2001 minősítés és szabvány használatára. Referenciakerítéseink vaddisznós kertek, elektromos ültetvényvédő az ország számos pontján, csaknem valamennyi állami erdészet területén megtalálhatóak és megtekinthetőek. Nagy változást hozott a 2015-ös év. Ekkor költöztünk a több mint 10.000 m2-es, új cégközpontunkba.

Úgy tudom, hogy a szakmában világmárkákat gyártó cégekkel is szoros a kapcsolatuk?

Valóban, az 1956-ban Franciaországban alapított Lacme Európa, a világ egyik legnagyobb villanypásztorkészülék-gyártójával, és az angol TORNADO wire L.T.d-vel is szoros kapcsolatot ápolunk. Utóbbi kitűnő minőségű kerítésfonataival a világ minden pontján magas szintű elismerést vívott ki szakmai körökben.

2003-ban kapcsolódott be Ön a cég ügyviteli munkájába.

Megjártam a szamárlétrát. Először terepen, kerítéstelepítési és építési munkát végeztem munkacsoportommal. A 2000-es évek közepétől a szervezet irányításába is bevont édesapám. Így elmondható, hogy mint következő generáció vettem át a menedzsmenti feladatokat, hogy ő mindennapi terhelésétől visszavonulhasson. Miután cégünk családi vállalkozás is egyben, ezért már fiam, Bálint is gyakran elkísér partneri találkozókra, kiállításokra és a terepre is.

Jó pár éve már külföldön is jelen vannak.

Az évtizedes megalapozó szakmai munkának és a cégirányítás újításainak köszönhetően eredményeink és a lehetőségek tovább bővültek. A hazai piacon kívül már Erdély szívében, Marosvásárhelyen is megtalálható a Cont-Eco márkaképviselete.

Az élet örök változás. Gondolom, a cégnek is alkalmazkodnia kellett ehhez?

Természetesen. A hagyományos erdő és szántóföldi kultúrák védelme, legeltető rendszerek és vadaskertek létesítése mellett megjelentek a hobbi- és kisállattartók és -tenyésztők éppúgy, mint a közutakat, autópályákat, rekreációs szabadidő központokat, golfpályákat építtetők. hála munkatársaim szakértelmének ehhez is tudtunk alkalmazkodni.

Úgy tudom, hogy a kerítésépítés során tanácsadással is segítik ügyfeleiket?

Így van, a szaktanácsadás eredményeként partnereink a hallottak és vázoltak alapján eldönthetik, hogy maguk végzik vagy végeztetik el a nálunk kapható anyagokból vagy teljeskörűen társaságunkat bízzák meg a kerítés megépítésével.

Mik a közeljövő tervei, kihívásai?

A cégek mellett egyre inkább megnövekednek a lakosság igényei. Főként a Brix táblás és gabion kerítései iránt nőtt meg az érdeklődés. Ez utóbbi az a fajta, amikor a drótfonat közé terméskő vagy más illusztris anyag kerül. Ezen felül az iparterületek portakerítéseinek minőségi termékek felhasználásával történő kialakítása kerül előtérbe. Tehát mindig van újfajta igény, mi pedig ezután is arra törekszünk, hogy megfeleljünk a szigorú elvárásoknak.

Horváth Vilmos