fbpx

Csillag a szójaföldeken!

Írta: Szerkesztőség - 2017 március 14.

A Lajtamag Kft. középérésű szójafajta-ajánlata a kiemelkedő termőképességű Steara

A Lajtamag Kft. és a Saatbau Linz kínálatában szereplő igen korai, korai, valamint középérésű szójafajták közül termőterületének és felhasználási igényeknek megfelelően választhat.

Középérésű fajtáink közül a STEARA kiemelkedően magas termőképességgel rendelkezik. Hosszabb tenyészideje miatt az ország déli, fő szójatermő régióiba ajánljuk. Éréscsoportjában a piacvezető fajtáknál akár egy-másfél héttel is korábban beérik, de termésmennyisége eléri vagy meg is haladja azokét. Így a tenyészidő és a termőképesség kiváló kombinációját testesíti meg. Csapadékos évjáratban a deszikkálást ajánlott betervezni.

Virágszíne lila. Magja kisméretű, köldöke sötét színű. Viszonylag magas termetű, de állóképessége jó. Termetének következtében a növények nem mindig állnak teljesen függőlegesen, de megdőlésre egyáltalán nem hajlamos,

–   tenyészideje: 140-155 nap,

–   szárszilárdsága közepes,

–   ezermagtömege: 185-205 g,

–   javasolt sortávolság: 45 cm.

Szója-vetőmagjaink rizóbium-oltóanyaggal vannak kezelve, amely biztosítja a nitrogénkötő gümők kialakulását a növények gyökerein és ezáltal a magas fehérjetartalom elérését. Ajánlott vetőmagnorma 450-500 ezer csíra/ha, 4 zsák/ha.

www.lajtamag.hu