fbpx

Debütált a megújult Chemtura AgroSolutions

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 22.

Véglesi János ügyvezető

 

Az elsősorban csávázószereiről ismertté vált Chemtura új fejlesztésekkel és kombinációkkal egészíti ki az egyre tejesebbé váló kínálatot. A hazai kereskedők és közvetve a termelők rendelkezésére pedig Franciaországot, Oroszországot és Lengyelországot követve közép-Európa 4. legsikeresebb Chemtura csapata áll.

A megújult, megfiatalodott szakember gárda – Kovács Judit, Valovics Attila, Kovács Balázs, Vados Csaba, Törőcsik Éva, Weszp Mihály, Kertész Péter – sikerét a szakmai tudástól, a gyakorlatban szerzett növényvédelmi tapasztalatoktól és nem utolsó sorban a piacon egyedülálló, átlátható árképzéstől várja Véglesi János cégvezető.

A cég nemzetközi fejlesztő hálózatának és a hazai fejlesztéseknek köszönhetően 2015 –ig 13-15 új termék bevezetését tervezi a magyar piacon. A Bombex 10 CS és Bombex 1.8 CS, biocid készítmények már idén megkapták az engedély okiratukat.

A Karis 10 CS rovarölőszer az Elastiq Ultra pergésgátló engedélye a szezon előtt várható.

A két komponensű Rancona i-MIX csávázószer engedélye is idén lesz esedékes.

A fejlesztések mellett a már bizonyított és ennek megfelelően keresett Chemtura termékek is a termelők rendelkezésére állnak a kereskedelmi forgalomban.

A csávázó szerek közül a Rancona 15 ME elsősorban üszögbetegségekkel és fuzáriummal szemben, a Royalflo pedig szintén kukoricában – a csírakori gombabetegségek ellen nyújt védelmet.

Elsősorban őszi kalászosoknál kedvelt csávázószer a rovarölő hatással kombinált Signal 300 ES, és a maggal terjedő és talajból fertőző csírakori betegségek ellenszere, a Vitavax 200 FS valamint Vitavax 2000, melyek megelőző szerepük mellett a kelésre, gyökeresedésre, bokrosodásra is serkentő hatással vannak.

A rovarölő Dimilin 25 WP kitinszintézist gátló készítmény, kontakt módon hat, tehát elsősorban a rágókártevők rovarölő szere almatermésűek, csonthéjasok, kalászosok és díszfaiskolák esetében.

Valamennyi fejlődési állapot – pete, lárva, nimfa és imágó – ellen hatásos atkaölő szer a Floramite 240 SC, elsősorban az integrált védekezésre alapozott dísznövény és zöldségkultúrában (paprika, paradicsom, uborka) ajánlott (gyümölcsben és szőlőben is tervezik az engedélyeztetését).

 

A kórokozó gombák ellen, növénykultúra és fertőzés függvényében több lehetőséget is kínál a Chemtura.

A Fantic M a növényi szövetekbe felszívódva gátolja a kórokozó gombák micélium növekedését, a zoospórák fejlődését, kiváló pl. peronoszpóra és fitoftóra ellen szőlőben, burgonyavész ellen burgonyában, alternária és szeptória ellen paradicsomban.

A Penncozeb DG egy könnyen kezelhető, vízben azonnal diszpergáló granulátum, pl. szőlőben, gyümölcsösökben, paradicsomban, paprikában.

A Chemtura zászlóshajója a Pegaso F, ami blokkoló hatása miatt az összes alakot elpusztítja.

Szőlőben szürkepenész, szőlőorbánc ellen kiváló, de gyógyító és spóraképződést gátló hatása is van.

Transzlamináris tulajdonsága miatt a levél felületét érő hatóanyag néhány órán belül a levél teljes védelméről gondoskodik, sőt eljut a fiatal hajtásokba is.

A Cuprocaffaro réztalmú készítményt már a tél végi lemosó permetezésekhez is ajánlja a cég Silwt Star-al együtt kijuttatva.

A gyomirtó szerek közül a Pantera 40 EC elpusztítja a magról kelő és évelő egyszikű gyomok föld feletti és föld alatti részeit, kiválóan alkalmazható repcében őszi búza árvakelések ellen.

A „szomszédbarát” Sunflex 40 EC pl. repce, napraforgó deszikkálásakor nem bántja a szomszédos kukoricát, magról kelő kétszikű gyomok ellen pedig kiváló kukoricában és búzában.

A látványos munkát végző termésszabályozó szerek közül az Alar 85 lucerna és vöröshere szabályzója, megrövidíti a szártagok hosszát, ugyanakkor több elágazást, azon több virágképződést végezetül több magtermést generál.

Az Elastiq érésgyorsító és kipergést csökkentő, ragasztó repcében, borsóban, szójában, napraforgóban történő alkalmazása esetén minimálisra csökkenti a pergési veszteséget .

Dohánytermesztők munkáját és termését segíti a felszívódó hatású Royal MH-30 és a kontakt hatású Royaltac N kaccsgátló növekedésszabályozó szerek.

A Basamid G, III. kategóriás talajfertőtlenítő szer a fonálférgeket, talajlakó kártevőket, kórokozókat és a csírázó gyomokat egyaránt elpusztítja.

A permetezésünk sikerét, ennek alapjául szolgáló víz pH-ját és keménységét csökkenti az X-Change – vízkondicionáló szer.