fbpx

Deszikkálási akció – Glyfos Dakarral!

Írta: Szerkesztőség - 2013 augusztus 22.

A szigorított technológia betartásának megkönnyítésére a Cheminova Magyarország Kft. deszikkálási akciót hirdet. Az akcióban minden 20 kg (2 zsák) Glyfos Dakar-hoz ingyen biztosítunk 1 l Dropmax cseppnehezítőt (10 ha-os csomag).

(Ez légi kijuttatás esetén teljes területre elegendő elsodródás gátlót biztosít, hidas traktoros kijuttatásnál az alkalmazott lémennyiség (150-250 l permetlé/ha) függvényében szükséges esetleg kiegészíteni a cseppnehezítő mennyiségét.)

A deszikkálásban a glifozátoknak évtizedek óta döntő jelentőségük van.

Ez a hatóanyag minden zöld növényi részen felszívódik, a növény teljes, egyöntetű száradását eredményezi.

A felszívódó hatás következtében a gyomok is leszáradnak, sőt még az évelők ellen is kiváló hatást biztosít.

A betegségek terjedésének megállításával pedig a további terméscsökkenés is elkerülhető.

 

 

 

1.kép

 

 

2.kép

A Cheminova újdonságaként 2010-ben debütált szilárd glifozát.

a Glyfos® Dakar az eltelt 3 évben sikeresen megfelelt a felhasználói elvárásoknak.

Ennek oka számos előnyös tulajdonságában rejlik: Az 1 mm-es átmérőjű, henger alakú granulátum nem porzik (1. kép), habosodás nélkül, rendkívül gyorsan és tökéletesen oldódik, oldódás után nem ülepszik (2. kép).

Törzsoldatot ne készítsünk! Ha van a permetező oldalán bekeverő tartály, akkor oda öntsük az anyagot.

Ha nincs bekeverő tartály, akkor töltsük fel a permetezőt félig vízzel, vegyük ki a beöntő szűrőt és közvetlenül a tartályba öntsük az anyagot, a kevertetés hatására gyorsan és tökéletesen feloldódik.

A gyakorlati szakemberek körében ismert, hogy a nitrogén fokozza a glifozát hatékonyságát, ezért a kezelésekkor sokan nitrogén műtrágyát is tesznek a permetlébe.

A Glyfos® Dakar speciális tulajdonsága, hogy a nitrogént, amely segít a szövetek fellazításában, a Cheminova már gyárilag beleformázta a termékbe!

A Glyfos® Dakar összehasonlítva a legelterjedtebb készítményekkel, csaknem dupla mennyiségű, 748,4 g/l glifozát-ammónium hatóanyagot tartalmaz, így az engedélyezett dózisai szinte fele azokéinak.

A kis dózisoknak köszönhetően kisebbek a szállítási költségek és a szilárd készítmény raktározási paraméterei is kiválóak (-18 és 54 oC között hatóanyag veszteség nélkül tárolható).

Nincs kiömlési, elfolyási veszteség és a göngyöleg kezelése is egyszerűbb, mivel kiszerelése 10 kg-os műanyag zsákokban történik (3. kép).

 

 

 

3.kép

Glyfos Dakar-ral a napraforgó állományszárítása a kaszatok 20-30%-os nedvességtartalmánál, a tányér és a felső szárrész citromsárgára színeződésekor szükséges.

A kukorica állományszárítása akkor indokolt, amikor a kukoricaszemek átlagos nedvességtartalma elérte a 30-40%-ot, illetve a feketeréteg kialakulása megtörtént.

Szójában az állományszárítást a hüvely sárga-sárgásbarna elszíneződését követően, a szója babszemek 30%-os nedvességtartalmánál végezzük el.

 

Glyfos Dakar Dropmax
Hatóanyag 748,4 g/kg glifozát-ammónium só 27% sztirol-akrilát kopolimer + 15,6 trisziloxan + 7,5% propilén-glikol
Kiszerelés 10 kg-os zsák 1 literes műanyag flakon
Dózis

 

1,5-3 kg/ha, átlagos viszonyok között 2 kg/ha javasolt

 

0,1% (1000 l permetlébe 1 l Dropmax szükséges)

 

 

A Glyfos Dakar dózisa gyommentes állományban 1,5 kg/ha, gyomokkal erősen fertőzött területen 3 kg/ha, átlagosan 2 kg/ha dózist alkalmazzunk.

Az AKG programokban a tanyás gazdálkodás és a túzok élőhely program kivételével az engedélyezett kultúrák (napraforgó, takarmánykukorica, szója, repce) állományszárítására hidas traktorral kijuttatható.

 

2 kg/ha Glyfos Dakarral deszikkált napraforgó

 

2 kg/ha Glyfos Dakarral deszikkált napraforgó

 

2 kg/ha Glyfos Dakarral deszikkált napraforgó

Glyfos Dakar – Gyorsan szárít!

További információ: www.cheminova.hu