fbpx

Díjeső hullott a MEGFOSZ 20 éves jubileumi Közgyűlésén

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 április 24.

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége 2019. április 17-én tartotta meg 20 éves Jubileumi Közgyűlését. A szokásos éves közgyűlés programjai és a 2018-as évet meghatározó éves jelentések és vendég előadók beszámolói mellett az Ünnepi Közgyűlésen az alapító elnök, Nagy Miklós és a jelenlegi tagok felidézhették az elmúlt húsz év legfontosabb eseményeit.

Díj a 20 éves hűségért

Az ünnepi eseményen emlékplakettet vehettek át azok az alapító cégek és képviselőik, akik 20 éve folyamatosan jelennek vannak, és nagymértékben hozzájárulnak a szövetség sikeréhez. A díjakat az alábbi cégek és képviselőik kapták meg: Agrolánc Kft., Alfa-Gép Kft., Auditker Kft., AXIÁL Kft., Dorker Kft., KITE Zrt., Szal-Agro Kft., Szegána Kft., valamint nem utolsó sorban Nyitra István, aki a 20 évvel ezelőtti alapító céget képviselte, ami azóta megszűnt.

Az éves közgyűlés keretében a Jubileumi díjak mellett az idei évben is átadták a MEGFOSZ szakmai díjait. A díjakat a szövetség azért hozta létre, hogy tagjaik érezzék a szövetséghez való tartozás fontosságát és aktivitásuk elismerését. A MEGFOSZ-tagok maguk közül jelölhették meg, hogy kit tartanak a díjra érdemesnek.

„Életpályamű” díj

A három alapított díj közül az „Életpályamű” díjra olyan személyeket lehetett jelölni, akik több mint 30 éve az ágazatban dolgoznak, betöltötték 60. életévüket, munkahelyükön a feladatai meghatározóak és eredményesek, valamint a dolgozók és vezetők körében szakmailag elfogadottak, megbízhatóak és segítőkészek. Ebben az évben a díjat Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára adta át Drexler Jánosnak.

  megfosz
Életpályamű díj: Drexler János – Megazet Kft.

„Fiatalok a szakmáért” díj

A „Fiatalok a szakmáért” díjat olyan maximum 40 éves, aktív, hatékony és kreatív tag kaphatta meg, aki pályája útján rövid idő alatt sokat ért el, munkája kiemelkedő, és eredményesen vesz részt a csapatmunkában. Ezt a díjat a MEGFOSZ „Legyél Te is mezőgépész!” programjának kiemelt partnere, az MKB Pénzügyi Csoport részéről Vály Judit az MKB Euroleasing Zrt. vezérigazgatója és Szarka László az MKB Zrt. Középvállalat Divízió Igazgatóságának igazgatója adta át Szalai Andornak (képünkön középen).

megfosz
Fiatalok a szakmáért: Szalai Andor – Szal-Agro Kft.

MEGFOSZ tagja díj

A szövetség vezetése nagyon fontosnak tartja, hogy a tagok a szakmáért tett aktivitását elismerjék. Ezért alapították a „2018. év legaktívabb MEGFOSZ tagja” díjat, amelynél nem volt külön kormeghatározás. Nagyon fontos volt, hogy aktív személy legyen a tagságban és állandó segítséget biztosítson a tagság és a bizottságok számára. A díjat Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke adta át Fehér Ottónak (képünkon).

2018. év legaktívabb MEGFOSZ tagja díj:  Fehér Ottó – AXIÁL Kft.

A díjakhoz a MEGFOSZ vezetése és a tagsága ezúton is gratulál!

A díjak mellett nagyon fontos volt, hogy a szövetség tagjai pótolják az idei évben elhunyt Fejér Lajos régi elnökségi tagot és ezért új elnökségi tagot válasszanak helyette. A jelöltekkel a közgyűlés egyetértett és a jelöltekből a többség Ádám Jenőt (Ádám és Társa Kft.) választotta meg a szövetség elnökségi tagjának.

megfosz

A MEGFOSZ elnökség tagjai balról jobbra: Horváth Bence (Busa Bt.), Szalai László (Szal-Agro Kft.), Harsányi Zsolt elnök (AXIÁL Kft.), Kis Pál alelnök (Auditker Kft.), Ádám Jenő (Ádám és Társa Kft.), Zahorán Zalán (KITE Zrt.), Kövesdi László (Dorker Kft.).