fbpx

Díszdoktori elismerés a CLAAS-szerepvállalásért

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 07.

A brit Harper-egyetem az oktatásért és a géppiac-fejlesztésért ítélte oda az elismerést

A fiatal tehetségek és a felsőoktatás támogatása, az agrárgép-piacok fejlesztése terén végzett munkája elismeréseként a brit Harper Adams Egyetem díszdoktori címet adományozott Cathrina Claas-Mühlhäusernek. A CLAAS Csoport felügyelőbizottsági elnöke a díjat Thomas Harper Adams, az egyetem alapítójának 200. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át.

Az egyetemi laudáció szerint Cathrina Claas-Mühlhäuser a megtisztelő címet a nemzetközi gazdasági fejlesztésekben, különösen az új mezőgazdasági gép-piacok fejlesztése terén végzett jelentős hozzájárulásának elismeréseként kapta. Emellett a CLAAS és a CLAAS Alapítvány közcélú szerepvállalása is méltó az elismerésre: a szervezet hosszú évek óta intenzív kapcsolatokat ápol több főiskolával és egyetemmel Európa-szerte, Magyarország mellett Nagy-Britanniában, Németországban, Csehországban, Hollandiában, Oroszországban, Lengyelországban és Kínában. A felsőoktatással kialakított szoros kapcsolatrendszer lehetővé teszi, hogy a mezőgazdasági technika területén végzett aktuális fejlesztések nyomon követhetők legyenek, és közös projekteken keresztül ezen ismeretek megosztásával a fiatal tehetségeket is támogatni lehessen.

A ma is családi kézben lévő CLAAS a világ egyik legnagyobb mezőgazdaságigép-gyártó vállalata, az európai kombájngyártás piacvezetője, amely világszerte csaknem 11 ezer embernek ad munkát; tavalyi forgalma elérte a 3,7 milliárd eurót.

Balról: Dr. Paula Misiewicz (Föld- és Vízgazdálkodás Tanszék docense, Harper Adams Egyetem), Richard Godwin (Vendégprofesszor Gépészmérnöki Kar, Harper Adams Egyetem), Helmut Claas (a CLAAS Csoport Részvényesi Bizottságának elnöke), Cathrina Claas-Mühlhäuser (a CLAAS Csoport Felügyelő Bizottságának elnöke), Parmjit Chima (Mérnöki tudományok vezetője, Harper Adams Egyetem), Trevor Tyrell (CLAAS UK ügyvezető igazgató), Thomas Böck (a CLAAS Konszern vezetőségének tagja, Technológia és Rendszerek).

CÍMKÉK CLAASfejlesztés