fbpx

A bolond eteti a vadakat, a bölcs Doxmandot telepít

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 07.

„Apa, kezdődik a szezon!” – e hetekben mind több szántóföldi gazda hallhat efféle kiáltásokat a határban, a táblák széléről. A vegetációs időszak kezdetével a korábbinál is nagyobb étvággyal jelennek meg az erdei állatok a kultúrákból csemegézni. Aki korszerű, azonnali, hatékony, rugalmasan bevethető és abszolút pénztárcakímélő áron akar megoldást, az ultrahangos vadriasztót telepít.

Megelőzni, hogy odaszokjon a vad

A gyors megoldás elsősorban azért fontos, hogy már a növények kikelése, szárba szökése előtt megállítsuk a vadak offenzíváját. Mint mindenben, itt is a megelőzés a legcélszerűbb: azt kell elérni, hogy a vadak ne is keressék a táblát, vagyis hogy elszokjanak a védendő területtől. De akkor mi a megoldás? A kerítés-kiépítés nemcsak drága, de sok időt is igényel; a hangágyúk hosszú távú eredményessége vitatható. Ám van hatékony megoldás: könnyedén telepíthető, könnyedén ki- és áthelyezhető ultrahangos vadriasztó.

Mindenütt használható, kíméletesen ellenállhatatlan

A Doxmand vadriasztó olyan, az emberi fül számára nem hallható hangot bocsát ki, amely a legkevésbé sem ártalmas sem emberre, sem haszonállatra – ugyanakkor a vadaknak annyira kellemetlen, hogy gyorsan és tartósan elmegy a kedvük a védett terület látogatásától. Mivel nincs két egyforma terület, nem mindegy, hogy az ország mely részében gazdálkodik az ember, a vadak szokásai is eltérőek lehetnek régiónként, így minden terület védelme egyedi eset. Ott érdemes kihelyezni, ahol a tábla a leginkább veszélyeztetett a vadak behatolásától, és figyelni kell rá, hogy olyan magasra kerüljön a berendezés, ahol se fa, se maga a vetemény ne takarja el a vadriasztó által kibocsátott hanghullámokat. A vadriasztók 120 fokban sugároznak, a működésükhöz szükséges energiát napelem biztosítja, nem igényelnek felügyeletet – elég csak kihelyezni és bekapcsolni!

Tervezőprogram segíti a kihelyezést

A kihelyezést nagyban segíti a Doxmand Designer vadkárvédelmi tervezőprogram, amely útmutató ahhoz, hogyan lehet egy terület védelmét percek alatt megtervezni. A programban még annak számára is átlátható a vadriasztók kihelyezésének módja, aki kevésbé jártas a digitális világban.

Elsőként ismerni kell a terület sajátosságait: honnan, mennyien és milyen vadak érkeznek; van-e a közelben víz, erdő, táplálék, gépjármű-forgalom. Fontos előre tudni, milyen vetemény lesz az adott szezonban, mert annak magassága befolyásolja a készülék telepítésének magasságát is, hogy optimális legyen a hang terjedése, és se a hangot, se a napelemeket ne érje takarás. Fontos az is, hogy a készülék oszlopa stabil legyen, nehogy széllökések és esőzések esetén elbillenjek.


Három Normal vadriasztó a folyó felőli erdős részről érkező vadakat riasztja el


Az erdő közepén található földet két darab Mega vadriasztó védi

A program használata egyszerű (Doxmand védelemtervező szoftverének használata ingyenes, mely awww.doxmand.hu weboldalon érhető el, a regisztrációt követően), keresse meg a saját védeni kívánt területét, válasszon ki egy vadriasztótípust, és kattintson a térképen oda, ahova telepíteni szeretné a készüléket. Ezután forgathatja, áthelyezheti vagy akár törölheti is az adott eszközt. Ha ez megvan, adjon nevet a tervnek, és írjon be egy email-címet, ahova elküldheti a rendszer a tervet. Az email tartalmazni fogja a vadriasztók GPS koordinátáit, és egy linket, ahonnan módosíthatja a tervezetet.

Ezután már csak annyi a dolga, hogy rendel egy Doxmand vadriasztót (interneten http://www.doxmand.hu vagy emailben: [email protected]; de érdemes megnézni a Doxmand Facebook-oldalát is!), amit már másnap(!) kézbesít a futár!

És végül a telepítés: keresse fel a védendő területet, nyissa meg a kapott emailt, és kattintson a vadriasztók utáni linkekre. Ekkor automatikusan elindul a Google Maps, és odanavigálja Önt a vadriasztó telepítési helyére.

30 napig kockázatmentesen tesztelhető

A Doxmand gyártói nem véletlenül magabiztosak a készülék hatékonyságában. Van olyan gazda, akit már a vadászok kérleltek, hogy szerelje le a készülékét, annyira megritkult a vadak átvonulása az adott területen. Mások azzal dicsérték a Doxmand vadriasztókat, hogy a korábbi százezres-milliós nagyságrendű, számos jogi és adminisztratív ügyintézéssel járó vadkár helyett most néhány tízezer forintból meg tudják oldani a szántóföldi növények vadaktól való védelmét.Így aztán nem csoda, hogy a Doxmand nemcsak azt vállalja, hogy másnapra kiszállítja a megrendelt készüléket, de ha az mégsem bizonyulna eredményesnek, 30 napos pénz-visszafizetési garanciát vállalnak a termékre.

Érdeklődjön itt!

06-30-692-8785

[email protected]

http://www.doxmand.hu

CÍMKÉK Doxmandszezon