fbpx

A MASCHIO GASPARDO gyár 20%-kal növelte kapacitását

Írta: - 2021 november 30. -Hirdetés

A romániai Maschio Gaspardo gyár 20%-kal növelte termelési kapacitását

A legnagyobb helyi mezőgazdasági gépgyártó, a Maschio Gaspardo Románia 20%-kal növelte termelési kapacitását a romániai Chișineu-Crișben (Arad megye) található gyárában. A gyár területe mostantól mintegy 26 000 négyzetmétert tesz ki, az alkalmazottak száma meghaladja a 400 főt, a termelés pedig évi 5000 darabot tesz ki, a talajműveléshez szükséges mezőgazdasági gépek, ekék és körbálázók gyártására összpontosítva.

 

MASCHIO GASPARDO gyár
A gyár területe mostantól mintegy 26 000 négyzetmétert tesz ki

 

A beruházások a Maschio Gaspardo Romania 25%-os tulajdonosa, a Finest S.p.A. támogatásának köszönhetően, valamint a román Exim Bank hozzájárulásával valósultak meg.

A fejlesztés lehetővé teszi a gyártási terület 5700 négyzetméterrel való bővítését, és a csarnokot a legmodernebb technológiákkal szereli fel, ami biztosítja a legmagasabb színvonalú berendezések gyártását, a mezőgazdasági piac megnövekedett keresletére reagálva.

“Ez a projekt lehetővé teszi számunkra, hogy megerősítsük a termelési kapacitást, javítva a Chișineu-Criș-i kirendeltség által kínált lehetőségeket. Az innováció és a berendezések megújítása szükséges ahhoz, hogy a legmodernebb gépekkel legyünk jelen a piacon, és kielégítsük ügyfeleink kéréseit a világ minden táján”. – nyilatkozta Andrea Maschio, a Maschio Holding elnöke és a Maschio Gaspardo alelnöke.

A termelési kapacitás bővítése a Maschio Gaspardo és a New Holland Agriculture, a CNH Industrial brand által aláírt megállapodás következménye: ez a partnerség a minimum talajművelésnek szánt OEM-termékek, pontosabban a tárcsás boronák és altalajlazítók forgalmazását biztosítja. A szóban forgó gépek forgalmazása 2021 folyamán kezdődött meg, és kizárólag a New Holland kereskedőkön keresztül történik.

A közelmúltban új szállítási megállapodást kötöttek a New Holland Agriculture céggel, amely egyes zöldsorhoz kapcsolódó berendezések kizárólagos gyártását írja elő. A gyártás különösen a kaszák, rendkezelők és rendképzők termékcsaládjára összpontosul, olyan gépekre, amelyeket a beruházásnak köszönhetően a Maschio Gaspardo Romania gyárában fognak gyártani. A termékek a 2022-es szezontól New Holland felirattal kerülnek forgalomba.

“Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a New Hollanddal való tekintélyes partnerséget tovább bővítettük, hogy megerősítsük a Maschio Gaspardo által a termékek és a végfelhasználóknak nyújtott szolgáltatások terén biztosított magas színvonalat” – nyilatkozta Mirco Maschio, a Maschio Gaspardo elnöke, aki jelen volt a legújabb üzemcsarnok avatóünnepségén.