fbpx

Egyedülálló modell – Kockáról kockára

Írta: - 2016 augusztus 25.

Harsewinkel/Chartres, 2016. augusztus:

A Musée du Compa, mely Franciaország első mezőgazdasági múzeuma, vendégcsalogató újdonsággal állt elő: ezentúl egy eredeti méretben, LEGO-kockákból felépített CLAAS traktor vonzza majd a látogatókat.

Az ARION 460 PANORAMIC közel 800 000 darab, 388-féle méretű építőelemből áll. Az összeépítés monumentális feladatát a Franciaország egyetlen hivatalos LEGO-építész cége, a Sarl ERC Briques vállalta, és 3500 munkaórán keresztül tartott.

A 3,5 tonnás LEGO építmény, ami a maga nemében igazi különlegesség, a „TractoBrick” nevet kapta. A múzeum nagy gépcsarnokában kiemelt helyet kapott, közel egytucat másik „igazi”, a mezőgazdaság motorizációjának fejlődését bemutató traktor mellett.

A projekt megálmodója és megrendelője a Musée du Compa volt. Az új kiállításhoz kerestek egy kabalát, melyet a TractoBrick-ben meg is leltek. Az elsőosztályú kiállításairól híres múzeum a Párizstól körülbelül 80 kilóméternyire nyugatra fekvő Chartes városában található. A mezőgazdaság és az agrártechnika történetét mutatják be itt évente több mint 50 000 érdeklődőnek.

A projektet cégek és magánszemélyek is támogatták, többek között a francia CLAAS vállalat. Ezen felül pénzgyűjtési akciót is szerveztek, mellyel a tervezettnél jóval több pénzt sikerült összegyűjteniük. Ennek köszönhetően a Musée du Compa 2016. december 2. és 4. közötti időszakra egy „Hackatron” elnevezésű rendezvényt hirdetett meg, amelyen 48 órán keresztül próbálnak majd a szoftverfejlesztők digitálisan életet lehelni a TroctoBrick-be.

A TractoBricket nemcsak a múzeumban állítják ki, hanem például szeptemberben a Terres de Jim ifjúsági fesztiválon, majd a rákövetkező hónapokban a CLAAS központban, Harsewinkelben

Az elkészült LEGO-traktor működő index-szel, fényekkel szinte bevetésre kész!