Zöld szemléletmódot a jövő szakembereinek

Írta: Szerkesztőség - 2021 január 09.

Négy karon agrár, gazdaságtudományi, műszaki, informatikai, művészeti és pedagógiai képzés, nézd meg, miként zajlik mindez a Soproni Egyetemen. 2021. január 14-én online nyílt napon várja a fenntarthatóság és a természet iránt érdeklődő felvételizőket a megújult intézmény.

 

Gyakorlati képzés

Gyakorlatias képzés felsőfokon (Forrás: Soproni Egyetem)

 

Online nyílt napok

A 2020-ban megújult, nagy hagyományokkal rendelkező Soproni Egyetem négy kara a fenntarthatóság és a zöld szemléletmód jegyében kínál agrár, gazdaságtudományi, műszaki, informatikai, művészeti és pedagógiai képzést az érdeklődő végzős diákoknak.

A kérdés aktuális, hiszen 2021. február 15-ig kell megjelölni a választott intézményeket a felsőoktatásban továbbtanulni vágyóknak. A diákokat Sopronban váró sokoldalú lehetőségeket az egyes karok online nyílt napon mutatják be 2021. január 14-én. A különböző karok folyamatosan frissülő Facebook-eseményei összegyűjtve elérhetők az egyetem által létrehozott bejegyzésben. Itt találhatók az adott képzéscsoporthoz tartozó információk, mint például a pontos kezdési időpontok vagy éppen a kapcsolódó nyereményjátékok részletei.

 

Irány az erdő

Zöld szemléletmódot közvetít az egyetem a hallgatóknak (Forrás: Soproni Egyetem)

 

Kiemelt hangsúlyt kap a természetes alapanyagok fenntartható használata

A Soproni Egyetem képzési palettáján kiemelt hangsúllyal szerepelnek a természet kezelésével és a természetes alapanyagok fenntartható használatával kapcsolatos hivatást kínáló szakok.

Ilyenek elsősorban az erdőgazdálkodással, a faiparral, a környezet- és természetvédelemmel, a vadgazdálkodással vagy éppen a földméréssel kapcsolatos képzések, de a gazdasági, a pedagógiai, a művészeti és az informatikai szakok is a zöld szemléletmódot közvetítik a jövő szakemberei számára.

 

Természetközeli képzés

Az erdőgazdálkodással, a faiparral, a környezet- és természetvédelemmel, a vadgazdálkodással kapcsolatos képzéseken van a hangsúly (Forrás: Soproni Egyetem)

 

A Soproni Egyetem online nyílt napjával kapcsolatos további részletek megtekinthetők az egyetem Facebook- és Instagram-oldalán.

Forrás: Indigo Communications Kft.