fbpx

Mérési megoldások mezőgazdasági telepek számára

Írta: - 2017 április 26.

A hazai fejlesztésű DIGITAS LIFTMASTER™ mérleg, a világújdonságnak számító MCC (Multi Cylinder Compensation) kompenzációs technológiájának köszönhetően bármely teleszkópos rakodógépen pontos mérést biztosít kiegészítő elektronika nélkül is (a kompenzáció már integrált). Emelés közben méri a kanálban vagy a raklapvillán lévő anyag súlyát, és automatikusan összegzi azokat, így a mérés nem vesz el hasznos időt a rakodási folyamatból. A mérleg segítségével megrakott teherautó így a maximális terhelhetőségéig kihasználható, valamint elkerülhető a túlrakodásból adódó veszteség. A rakodási folyamat befejeztével a kinyomtatott mérlegjegy segít az elszámolásban, a készletek tervezésében.

A DIGITAS LIFTMASTER™ TH dinamikus teleszkópos rakodómérleg átütő sikert könyvelhetett el a gazdák körében. Ennek eredményeként a cég szélesebb körben nyit a mezőgazdasági alkalmazások felé.

Már elérhető a statikus működésű SW mérlegcsalád, mely hidraulikus targoncamérleget (FORKMASTER) és általános felhasználású mérőcellás megoldásokat kínál versenyképes áron, kiváló minőségben.

Fontos megemlíteni, hogy a közúti mérőállomások kiépítésével a fedélzeti járműmérlegek szerepe is megnő. Ezért a teherautó- és pótkocsimérlegek kiemelt figyelmet érdemelnek az idei évtől. Segítenek az optimális rakodási súly elérésében, valamint a bírságok elkerülésében.

A DIGITAS TRUCKMASTER teherautó-mérleget használva

  • azonnali információkhoz juthat a rakomány tömegéről, így nincs több kiigazító rakodás és újramérés a pontatlan rakodás miatt;
  • jobban kihasználhatja a szállítási kapacitást, és így több anyagot szállíthat naponta, ezzel növelve bevételeit;
  • nem kell többé tartania a közúti ellenőrzésektől, mert pontosan ismerni fogja a rakomány tömegét: nincs több bírság.

A mérleg a légrugókban uralkodó nyomás alapján, valamint a merev tengelyekre szerelt nyúlásmérő bélyegek jelei alapján kalkulálja a tengelyek terhelését, majd megjeleníti azt a fülkében elhelyezett kijelzőn. Össztömeg és nettótömeg-kijelzésre is alkalmas.

A pótkocsik szabadon cserélhetők a vontatók között, mindössze annyi a teendője, hogy kiválasztja kijelző menüjében a megfeleló pótkocsi-rendszámot.

A termény betakarítását követően fontos feladat a szárítás. A DIGITAS DRYMASTER nedvességmérő a szárítóba építve képes mérni a beadagolt és a kilépő termény nedvességtartalmát. Nincs szükség mintát venni, kézi negvességmérőt vagy szárítószekrényt használni, mert a szárítóba épített érzékelők folyamatosa mérik a nedvességtartalmat és a hőmérsékletet. A nedvességmérő segítségével vezérelhető a szárítási folyamat, legyen szó szakaszos vagy folyamatos üzmű szárítóról. Ömlesztett áru szalagpályán történő mérésére a DIGITAS BELTMASTER szalagmérleg ad pontos eredményt és szolgáltat termelési adatokat.

www.digitas.hu