fbpx

Eldőlt, hogy mely iskolák diákjai a legjobb „MezőgépÉSZek”

Írta: Kalmár Nárcisz - 2017 február 03.

A Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából a párizsi mezőgazdasági szakkiállításra utazhatnak a MezőgépÉSZek vetélkedő nyertesei. A döntőben az ország legjobb hat (pápai, bajai, karcagi, pétervásárai, jánoshalmai, valamint a hajdúböszörményi mezőgazdasági szakképző iskolák) mezőgépész csapata mérte össze tudását.

Az AgrárgépShow-n megrendezett döntőben a diákoknak elméleti és gyakorlati kérdésekben is bizonyítaniuk kellett a mezőgazdasági gépészet területén szerzett tudásukat.

Az eredmény

Harmadik helyen a bajai „ÉSZkombájnok” végeztek, szoros küzdelemmel másodikak Jánoshalmáról „A profik”, és a képzeletbeli dobogó legfelső fokára végül a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium „5. ütem” csapata állhatott.

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt feladatának tekinti azoknak a rendezvényeknek a támogatását, amelyek a mezőgazdasági szakmákat népszerűsítik a fiatalok körében. A MezőgépÉSZek vetélkedő, illetve a hozzá hasonló események is azt célt szolgálják, hogy a pályaválasztás előtt állók felismerhessék az agráriumban rejlő lehetőségeket, és azt, hogy tanulmányaik befejezésével hosszú távú megélhetést biztosító végzettséget kapnak a kezükbe. A MEGFOSZ-szal való együttműködésnek köszönhetően évről-évre egyre magasabb a szakterületre felvett diákok száma.